X

Daria Dugina, fiica ‘ghidului spiritual’ al invaziei lui Putin în Ucraina, ucisă într-o explozie

Daria Dugina, fiica influentului filozof rus Alexander Dugin, ar fi fost ucisă sâmbătă, când mașina în care călătorea a explodat în regiunea Moscovei, a anunțat agenția de presă de stat rusă TASS, citată de CNN, informează mediafax.

Andrei Krasnov, șeful mișcării sociale Orizont rusesc, a declarat duminică pentru TASS că Dugina a fost ucisă. Mașina sa a luat foc în urma unei explozii.

Citește și : Moscova acuză o posibilă tentativă de asasinat asupra primarului instalat în Mariupol

Când Dugina „a virat pe autostrada Mozhaiskoye, în apropiere de satul Bolshiye Vyazemi, a avut loc o explozie, iar mașina a luat foc imediat”, a spus Krasnov.

„Flăcările au cuprins-o complet. Ea a pierdut controlul, deoarece conducea cu viteză mare și a zburat pe partea opusă a drumului”, a adăugat acesta.

Krasnov a mai spus pentru TASS că o cunoștea personal pe Dugina și că mașina în care aceasta călătorea aparținea tatălui ei.

Citește și : 16 morţi şi 29 de răniţi după ce un camion rămas fără frâne a intrat într-o mulţime într-un oraş din sud-estul Turciei

Alexander Dugin este un autor și ideolog rus de extremă dreapta, creditat ca fiind arhitectul sau „ghidul spiritual” al invaziei Rusiei în Ucraina. Se presupune că are o influență semnificativă asupra președintelui rus Vladimir Putin și este descris frecvent ca fiind „Creierul lui Putin”.

Fiica lui, Dugina, s-a născut în 1992 și a studiat filosofia la Universitatea de Stat din Moscova, potrivit TASS.

Tags: Alexander DuginBolshiye VyazemiDaria DuginaexplozieMozhaiskoye
Categorii: DiasporaȘtirile zilei