Dat în judecată de o fostă amantă, fostul rege Juan Carlos a obţinut imunitate până la abdicare

Publicat:

Justiţia din Marea Britanie i-a acordat marţi imunitate fostului rege al Spaniei Juan Carlos, acuzat de hărţuire de o fostă amantă a acestuia, pentru perioada cuprinsă între 2012 şi momentul abdicării sale din 2014, informează AFP, potrivit agerpres.  

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn a fost amanta lui Juan Carlos, în prezent în vârstă de 84 de ani, între 2004 şi 2009. Ea afirmă că după despărţirea lor, începând din 2012, a fost spionată şi hărţuită timp de opt ani din ordinul fostului monarh, reprezentând o perioadă în mare parte posterioară abdicării acestuia.


Citește și : Peste 6.700 de civili au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei (OHCHR)

Această femeie de afaceri daneză, în vârstă de 57 de ani, precum şi copiii ei, ar fi fost şi ţintele unor ameninţări.

Ea a depus o plângere pentru hărţuire în octombrie 2020 la Londra, unde locuieşte, în care solicită despăgubiri pentru prejudicii psihologice şi pentru pierderea unor venituri din cauza anxietăţii, alături de un ordin de restricţie.

Însă fostul rege spaniol, care trăieşte în exil începând din 2020 în Emiratele Arabe Unite şi dezminte cu fermitate aceste acuzaţii, a demarat la rândul său o procedură judiciară pentru ca dreptul la imunitate să îi fie recunoscut în instanţă.

Marţi, judecătorii londonezi au considerat că faptele reproşate fostului monarh spaniol în perioada “anterioară abdicării” sunt acoperite de imunitate “în tribunalele” din Regatul Unit.

Citește și : Rusia a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile

Însă această decizie nu pune capăt definitiv procedurii judiciare în sine, întrucât majoritatea faptelor denunţate de Corinna Larsen sunt posterioare anului 2014.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.