X

Date alarmante: Peste 1200 de chișinăuieni agresați de maidanezi în ultimele șase luni

Date alarmante: Peste 1200 de chișinăuieni agresați de maidanezi în ultimele șase luni

 În ultimele șase luni, peste 1200 de locuitori ai municipiului Chișinău au fost victime ale atacurilor maidanezilor, potrivit datelor prezentate de autoritățile sanitare.

Astfel, doar pe parcursul a 6 luni a anului curent  în municipiul Chișinău 1225 persoane au fost agresate de animale, ce constituie o creștere cu 9,5 % comparativ cu perioada similara a anuilui 2023. Majoritatea agresiunilor (84%), au fost comise de către câini, comparativ cu 82% în 2023 și 78,2% în 2022.

Potrivit ANSP se atestă o creștere a numărului de persoane agresate de către câinii fără stăpân: de la 463 de cazuri  în 2022 până la 791 de cazuri în anul 2024.

În fața acestei situații alarmante, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a emis o serie de recomandări pentru prevenirea și gestionarea incidentelor de acest fel. Specialiștii ANSP îndeamnă populația să evite interacțiunea directă cu câinii fără stăpân, să anunțe imediat autoritățile locale în cazul în care observă un comportament agresiv la animale și să se prezinte de urgență la medic în caz de mușcătură sau alte incidente.

De asemenea, se subliniază importanța vaccinării antirabice și a informării corecte despre pașii de urmat în astfel de situații.

Tags: agresațihișinăuienimaidanezi
Categorii: SocialȘtirile zilei