Datoria guvernamentală a Germaniei a scăzut semnificativ în 2018

Publicat:

Veniturile solide din taxe şi ratele scăzute ale dobânzilor au determinat reducerea datoriei guvernamentale a Germaniei la 2.063 miliarde de euro (2.313 miliarde de dolari) anul trecut, cu 52 de miliarde de euro mai puţin decât în 2017, a anunţat vineri Bundesbank, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Creşterea economică modestă a ajutat la reducerea datoriei ca procent din PIB la 60,9%, uşor peste plafonul de 60% stabilit de UE prin Tratatul de la Maastricht.


Citește și : Un Brexit fără un acord de tranziţie va afecta Europa de Est și Turcia (BERD)

La nivel federal, al landurilor şi municipal, Guvernul a primit mai mulţi bani decât a cheltuit în 2018, ceea ce a atenuat povara datoriei, a explicat Banca Centrală a Germaniei.

În 2010, datoria guvernamentală a Germaniei a înregistrat un nivel record de 81,8% din PIB, conform datelor revizuite ale Bundesbank. De atunci, nivelul datoriei ca procent din PIB a scăzut constant, ajungând la 64,5% în 2017 şi la 60,9% în 2018.

Toate statele membre ale zonei euro s-au angajat să-şi limiteze datoria publică la maxim 60% din PIB. Dar Germania, cea mai mare economie din UE, a încălcat această reglementare în fiecare an din 2003, aşa cum au făcut multe ţări membre.

Citește și : Riscul unui Brexit fără acord a crescut „foarte brusc” (Administrația Macron)

Creşterea economică face ca Executivul de la Berlin să înregistreze excedent bugetar, care-i permite să majoreze cheltuielile publice fără a face noi împrumuturi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.