David Attenborough a primit titlul de ‘Apărător al Pământului’

Publicat:

Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) i-a acordat naturalistului britanic David Attenborough titlul de “Champion of the Earth” (“Apărător al Pământului”), informează joi DPA, potrivit agerpres.

Această distincţie reprezintă o recunoaştere a angajamentului celebrului naturalist britanic, care produce şi prezintă numeroase emisiuni TV despre natură şi schimbările climatice, a anunţat BBC.


Citeşte şi: Dezbaterea televizată Macron – Le Pen înaintea turului doi de duminică – Black News

Într-o declaraţie citată de postul public de televiziune din Marea Britanie, David Attenborough a îndemnat omenirea să întreprindă acţiuni imediate pentru a preveni distrugerea planetei noastre.

“În urmă cu 50 de ani, balenele erau pe cale de dispariţie la nivel mondial. Apoi, oamenii şi-au unit eforturile şi acum există mai multe balene în mări şi oceane decât au văzut oamenii vreodată”, a declarat celebrul naturalist britanic, în vârstă de 95 de ani.

“Ştim care sunt problemele şi ştim cum să le rezolvăm. Tot ceea ce ne lipseşte este o acţiune concertată”, a adăugat el.

Inger Anderson, director executiv al UNEP, i-a adus un omagiu lui David Attenborough: “Avem astăzi o şansă să împiedicăm distrugerea climei şi a biodiversităţii şi să curăţăm ecosistemele poluate pentru că milioane dintre noi s-au îndrăgostit de planeta noastră pe care el a prezentat-o atât de bine în filmele şi textele sale, cu vocea lui”.

Citeşte şi: Ucraina propune Rusiei negocieri la Mariupol – Black News

Printre laureaţii ediţiilor precedente ale acestei distincţii se află prim-ministrul din Barbados, Mia Mottley, şi organizaţia de caritate SeaWomen of Melanesia.

Înaintea summitului pentru climă COP26, organizat anul trecut la Glasgow, David Attenborough a cerut “o acţiune îndrăzneaţă” şi sprijin pentru comunităţile locale şi proprietarii de terenuri, pentru a permite astfel crearea unor zone sălbatice conectate pe uscat şi pe mare cu scopul de a proteja în acest fel omenirea. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.