David Davis îi acuză pe Macron şi Merkel că afişează o linie ”antibritanică” în cadrul negocierilor

Publicat:

Fostul ministru britanic al Brexitului David Davis l-a acuzat pe preşedintele francez Emmanuel Macron că încearcă să împiedice Marea Britanie să obţină un acord bun al ieşirii din Uniunea Europeană, relatează Le Figaro, potrivit news.ro .

Într-un interviu acordat publicaţiei brtanice Evening Standard, Davis a criticat dur Franţa şi implicarea ei în negocieri.


Citește și : Wang Yi: China doreşte doar armonie la nivel mondial

”Ei sunt primii care spun că nu putem să ne prezentăm argumentele, pentru că asta ar risca să încurajeze” alte ţări să părăsească UE, a declarat el, apreciind că ”acesta este un argument idiot”.

Fostul ministru a mai reproşat Parisului că vrea să ”jefuiască” economia britanică, îndemnând întreprinderile din regat să se mute în Hexagon.

El a denunţat, de asemenea, viziunea franceză potrivit căreia Marea Britanie ar avea o abordare ”dereglementată” a economiei, demnă de un adevărat ”far-west”.

David Davis a criticat, de asemnea, cuplul pe care-l formează preşedintele francez Emmanuel Macron împreună cu cancelarul german Angela Merkel, pe care i-a acuzat că afişează o linie ”antibritanică” în cadrul negocierilor.

Citește și : România vrea achiziţionarea unui sistem de rachete pentru protejarea coastelor Mării Negre

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.