X

David Davis, Ministrul pentru Brexit, a precizat că tratativele se vor finaliza cu un acord

Ministrul britanic pentru negocierile de ieşire din Uniunea Europeană, David Davis, a apreciat marţi că aceste tratative se vor finaliza cel mai probabil cu un acord, dar a adăugat că guvernul său este pregătit şi pentru situaţia în care nu se va ajunge la un acord cu blocul comunitar, transmite agerpres .

“Să ajungem la un acord cu Uniunea Europeană nu este doar, de departe, cel mai probabil rezultat (al negocierilor), este şi cel mai bun rezultat pentru ţara noastră”, a afirmat Davis într-un discurs rostit la Londra.

Ministrul britanic a subliniat că, în opinia sa, nu ar fi în interesul niciuneia dintre părţi să nu se ajungă un acord, dar “un guvern responsabil” trebuie să facă planuri pentru orice eventualitate.

Atât Londra, cât şi Bruxellesul şi-au exprimat nemulţumirea faţă de lipsa constatată de progrese în negocierile de până acum, cu toate că Davis a declarat că tratativele au înregistrat progrese “reale şi tangibile”. Marea Britanie vrea ca discuţiile să abordeze şi problema viitoarelor relaţii comerciale cu UE, ceea ce Bruxellesul refuză înainte de a fi reglementată chestiunea datoriilor pe care consideră că le are Londra faţă de blocul comunitar.

Citește și : Un val de migranţi din Myanmar ar putea pleca către Europa

David Davis a menţionat marţi că, deşi urmăreşte “cu claritate” un acord cu UE, Marea Britanie este pregătită şi pentru un eşec al tratativelor. Potrivit ministrului, în ultimul an administraţia britanică a elaborat planuri pentru “toată gama de scenarii” care să asigure flexibilitatea necesară “pentru a răspunde la un acord negociat”, dar şi pentru “eventualitatea” în care Marea Britanie ar părăsi UE fără un acord.

Tags: bruxellesDavid Davislondramarea britanieuniunea europeana
Categorii: Diaspora