David Malpass, candidatul oficial al SUA la preşedinţia Băncii Mondiale

Publicat:

Casa Albă îl va prezenta pe David Malpass, un oficial din cadrul Trezoreriei SUA, drept candidat pentru postul de preşedinte al Băncii Mondiale, o alegere controversată dat fiind că este vorba despre un apropiat al preşedintelui Donald Trump cunoscut pentru criticile sale la adresa acestei instituţii internaţionale, transmite AFP, potrivit agerpres.

David Malpass este ‘persoana potrivită pentru a ocupa acest post incredibil de important’, a declarat miercuri preşedintele american Donald Trump, confirmând ştirea apărută marţi în presa internaţională.


Citește și : Armata rusă a testat cu succes o rachetă intercontinentală Iars

Numele lui Malpass (62 de ani), responsabil cu afacerile internaţionale în cadrul Trezoreriei SUA, fusese vehiculat încă de la anunţul, la începutul lui ianuarie, privind demisia lui Jim Yong Kim, a cărui plecare din fruntea Băncii Mondiale va deveni efectivă la 1 februarie.

Postul de preşedinte al Băncii Mondiale este atribuit în mod tradiţional unui american, în timp ce şefia Fondului Monetar Internaţional revine unui european, în baza unui aranjament tot mai contestat de ţările emergente.

‘Este o mare onoare’, a reacţionat Malpass, prezent alături de Trump, subliniind că doreşte să contribuie la eforturile de mai bună integrare a femeilor în economie.

‘Sunt foarte optimist în legătură cu faptul că vom putea crea creştere în străinătate care va contribui să ne ajute în lupta împotriva sărăciei extreme şi va spori oportunităţile economice pentru ţările în curs de dezvoltare’, a arătat el.

Citește și : Guvernatoarea statului american New Mexico retrage Garda Naţională de la graniţa cu Mexic

Banca Mondială va lansa oficial candidaturile joi, dosarele putând fi depuse până la 14 martie.

Numele noului preşedinte va fi anunţat până la mijlocul lui aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea ‘transforma’ modul de tratare a bolii

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea 'transforma' modul de tratare a bolii Oamenii de ştiinţă au început un studiu clinic pe scară largă...

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară Un străin, în vârstă de 60 ani a fost...

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.