David Sassoli, spitalizat pentru a doua oară în ultimele 90 de zile

Publicat:

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a fost spitalizat pentru a doua oară în ultimele 90 de zile, transmite luni DPA, potrivit agerpres.

Politicianul social-democrat italian în vârstă de 65 de ani a fost internat într-un spital din Italia pe 26 decembrie ”din cauza unei complicaţii grave cauzate de o disfuncţie a sistemului imunitar”, a declarat purtătorul său de cuvânt Roberto Cuillo.


Citește și : Ministrul de externe al Iranului pleacă în China

Acesta a adăugat că toate întâlnirile oficiale din această perioadă ale preşedintelui PE au fost anulate.

În luna septembrie, Sassoli (65 de ani), fost jurnalist de televiziune, a fost spitalizat cu pneumonie şi din acest motiv nu a putut prezida sesiunea PE în care şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a rostit discursul anual privind Starea Uniunii.

Ulterior, el s-a deplasat în Italia după ce medicii au fost de acord ca politicianul să se recupereze după boală în ţara natală.

David Sassoli a devenit preşedinte al Parlamentului European în 2019 în cadrul unui acord mai amplu între cele mai mari familii politice europene cu privire la funcţiile de top din principalele instituţii ale Uniunii Europene.

Citește și : Riabkov: SUA şi NATO s-ar putea confrunta cu o agravare a securităţii

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.