De-abia eliberat din închisoare, Aleksei Navalnîi a fost încarcerat din nou

Publicat:

Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, nu a avut parte de nicio clipă de libertate luni, după ce a executat o pedeapsă de 30 de zile de închisoare, fiind reţinut, din nou, chiar la ieşirea din penitenciar, din cauza unui alt protest neautorizat, relatează media ruse şi Reuters, potrivit agerpres.

Navalnîi (42 de ani), directorul ‘Fondului de combatere a corupţiei’ a fost reţinut chiar la uşa penitenciarului de militari din trupele speciale, care l-au îmbarcat într-o maşină şi l-au dus într-o direcţie necunoscută, a transmis iniţial canalul de televiziune independent Dojdi.


Vezi şi: ‘Fabienne’, furtuna care a lovit Germania cu puterea unui uragan – VIDEO

Ulterior, asociatul său Leonid Volkov a scris pe Twitter că opozantul a fost dus la secţia de poliţie Danilovski din Moscova, fiind acuzat de încălcarea legii privind protestele, ceea ce a dus la vătămarea unor persoane, infracţiune pasibilă cu 20 de zile de închisoare.

Aleksei Navalnîi, care a fost reţinut de poliţie lângă domiciliul său luna trecută, a fost condamnat la închisoare pentru organizarea unei manifestaţii neautorizate în capitala rusă în luna ianuarie, când chemase la boicotarea alegerilor prezidenţiale la care nu i s-a permis să participe.

Citeşte şi: Noul preşedinte cubanez face primul pas în SUA

Opozantul a declarat că sentinţa cu pedeapsa cu închisoarea a fost orchestrată de către autorităţi pentru a descuraja protestele în masă împotriva nepopularei reforme a pensiilor. Peste 800 de persoane au fost reţinute la nivel naţional în timpul acestor proteste, care au avut loc chiar în ziua alegerilor locale, la 9 septembrie.

În perioada în care Navalnîi se afla la închisoare, Viktor Zolotov, şeful Rosgvardia – garda pretoriană a preşedintelui Vladimir Putin – l-a ameninţat public ‘că-l va face piftie’, provocându-l la un duel, din cauza unei investigaţii privind corupţia şi fraudele în achiziţiile publice. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere

Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere. Instrumentul trimite notificări în timp...

Fiul lui El Chapo pledează nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri din SUA

Fiul lui El Chapo pledează nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri din SUA Un fiu al lordului mexican condamnat al drogurilor Joaquin „El Chapo”...

Bruce Willis, surprins într-o nouă fotografie alături de familia sa

Bruce Willis, surprins într-o nouă fotografie alături de familia sa Actorul Bruce Willis, în vârstă de 68 de ani, a apărut recent într-o fotografie emoționantă...

Liderul Iranului dă ordin de luptă pentru lovirea directă a Israelului: ‘Vom răzbuna sângele vărsat’

Liderul Iranului dă ordin de luptă pentru lovirea directă a Israelului: 'Vom răzbuna sângele vărsat' Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a emis un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.