X

De ce dieta Keto ar putea provoca mai mult rău decât bine. Explicațiile specialiștilor

De ce dieta Keto ar putea provoca mai mult rău decât bine. Explicațiile specialiștilor

Dieta keto este extrem de populară printre persoanele care vor să slăbească. Aceasta este o dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi, cu niveluri moderate de proteine. Aceasta poate aduce și unele cu dezavantaje, susțin specialiștii.

Dieta ketogenică (dieta keto) a atras atenția specialiștilor pentru beneficiile sale în ceea ce privește pierderea în greutate și potențialele îmbunătățiri ale sănătății metabolice.

Aceasta implică reducerea drastică a aportului de carbohidrați, în timp ce crește consumul de grăsimi, forțând organismul să intre într-o stare de cetoză în care arde grăsimile pentru combustibil. Acest lucru poate duce la o pierdere rapidă în greutate, la un control îmbunătățit al zahărului din sânge și la creșterea nivelului de energie

Cu toate acestea, dieta keto vine și cu dezavantaje, susține publicația shefinds. Aceasta poate duce la deficiențe de nutrienți din cauza consumului limitat de fructe, legume și cereale integrale, putând crește riscul de boli de inimă din cauza consumului ridicat de grăsimi saturate, printre alte probleme.

Specialistul în nutriție, Lauren Mahesri, spune că un motiv cheie pentru care această dietă poate provoca mai mult rău este „natura nesustenabilă a dietei”.

De ce dieta Keto poate provoca mai mult rău decât bine

„Urmarea dietei keto a fost legată de reducerea masei musculare, de creșterea colesterolului LDL și de creșterea colesterolului total (așa cum se observă în acest studiu). Acest lucru se datorează probabil conținutului ridicat de grăsimi saturate și aportului minim de fibre. Natura restrictivă a dietei duce, de asemenea, la creșterea frecventă în greutate de revenire atunci când se reintroduc carbohidrații”, susține Mahesri.

Nutriționist: Dieta keto este foarte săracă în fibre!

Potrivit sursei citate, principalele deficiențe de nutrienți care ar putea apărea atunci când se urmează o dietă keto includ tiamina, acidul folic, vitamina A, vitamina E, vitamina B6, calciu, magneziu, fier și potasiu.

„Probabil cel mai important, o dietă keto este foarte săracă în fibre. Fibrele sunt esențiale în gestionarea zahărului din sânge, în sănătatea intestinelor și în reducerea riscului de boli cardiovasculare”, notează specialistul.

Cu toate acestea, există aspecte pozitive ale dietei keto, iar Mahesri recomandă adoptarea acestor beneficii, eliminând în același timp elementele potențial dăunătoare.

„Pentru cei care caută pierderea în greutate sau beneficii generale pentru sănătate, recomand să ia <părțile bune> ale keto (proteine bogate și carbohidrați moderați) și să ajusteze <partea rea> (folosind proteine slabe în loc de grăsimi saturate și adăugând din nou fibre). Atunci când ajustăm keto în acest fel, riscul cardiovascular scade și este mai probabil să pierdeți în greutate într-un mod durabil”, dezvăluie Lauren Mahesri, medic specialist în nutriție.

Tags: dieta Ketopericuloasă
Sănătate