De ce este Donald Trump obsedat de Hannibal Lecter?

Publicat:

De ce este Donald Trump obsedat de Hannibal Lecter?

Personajul fictiv – celebru din filmul „Tăcerea mieilor” – a fost menționat din nou de fostul președinte în timpul discursului său la Convenția Națională Republicană.

Pentru o clipă, Donald Trump a părut – în ciuda tuturor lucrurilor – să fie un om complet nou, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În ultima seară a Convenției Naționale Republicane, vorbitorii au spus că atentatul la viața sa a schimbat viziunea celui de-al 45-lea președinte și abordarea sa față de politică. Experiența a făcut din el un unificator.

„A refuzat cea mai evidentă oportunitate din politică de a inflama națiunea după ce a fost împușcat”, a spus Tucker Carlson, fostul prezentator Fox News, în discursul său de joi seara, cu câteva ore înainte ca Trump să urce pe scenă. „În acel moment, a făcut tot posibilul să unească țara”.

Dar apoi, în discursul său, Trump a început să vorbească despre Hannibal Lecter.

Cu siguranță, marile filme au puterea de a aduce oamenii împreună. Iar fascinația lui Trump pentru cultura populară a pus stăpânire pe ultima seară a convenției republicane. Luptătorul cunoscut sub numele de Hulk Hogan și-a rupt cămașa, iar Kid Rock a precedat prezentarea lui Trump. Dar aceasta a fost, încă o dată, o inserție aleatorie a fascinației lui Trump pentru personajul interpretat de Anthony Hopkins în trei filme. Cel de-al 45-lea președinte, și actualul candidat republican, s-a referit la Lecter ca la un „om minunat” în luna mai, citând din nou aforismul său despre a avea un prieten „la cină”, scrie revista Variety.

În ambele cazuri, evocarea lui Lecter de către Trump a fost pentru a susține că infracționalitatea în America a scăpat de sub control – că potențiali Lecter, inclusiv imigranți pe care Trump i-ar deporta cu forța, trăiesc printre noi. În alte circumstanțe, această capacitate imaginativă ar avea ceva înduioșător de copilăresc: Trump s-a luptat întotdeauna să diferențieze ceea ce este pe ecran de ceea ce este real. La urma urmei, întreaga sa viață profesională a fost construită în vederea unei transformări în vedetă, având în vedere fascinația sa pentru media și industriile culturale. De ce nu ar fi Hannibal Lecter doar unul dintre personajele care ar putea, potențial, să treacă granița și să înceapă să devoreze?

Apetitul lui Trump pentru filme populare este poate una dintre calitățile sale cele mai ușor de relaționat – este un iubitor al divertismentului. Într-un profil New Yorker din 1997, un scriitor l-a însoțit pe Trump la bordul unui avion și a urmărit cum acesta urmărea doar cele mai importante momente (adică cele mai violente lupte) din filmul lui Jean-Claude Van Damme „Bloodsport”.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Prin urmare, nu este de mirare că părțile din „The Silence of the Lambs” pe care și le amintește Trump sunt bufoneriile lui Hannibal și citatul său amuzant. De asemenea, nu este surprinzător faptul că el consideră că personajul este un avatar relatabil pentru modul în care funcționează criminalitatea în lumea reală, scrie Variety.

Hannibal Lecter este un super-răufăcător – viclean dincolo de orice imaginație, cu apetit dincolo de ceea ce am considera uman și o manieră unică de a folosi cuvintele. El este adversarul imaginar perfect pentru un candidat la președinție care se consideră neobișnuit de inteligent (mai degrabă decât norocos) și neobișnuit de bun vorbitor. În Lecter, Trump a găsit un personaj negativ a cărui monstruozitate disproporționată se potrivește cu eroismul perceput al lui Trump, cu capacitatea sa de a riposta împotriva oricărui personaj negativ – fie el real sau parte a imaginației noastre colective.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ignorat apelurile internaţionale de...

Obama, surprins de cât de ‘dezorienta’ părea Biden la o strângere de fonduri din iunie

Obama, surprins de cât de 'dezorienta' părea Biden la o strângere de fonduri din iunie Biden l-a surprins pe Obama cu starea sa de „dezorientare”...

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

‘Nostradamus cel viu’ a prezis căderea sistemelor informatice încă de acum trei luni și prevestește un nou război mondial

'Nostradamus cel viu' a prezis căderea sistemelor informatice încă de acum trei luni și prevestește un nou război mondial Clarvăzătorul brazilian Athos Salomé, supranumit „Nostradamus cel...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.