De ce să pui drojdie de bere la plante

Publicat:

Beneficiile drojdiei de bere pentru plante

Drojdia de bere este cunoscută pentru beneficiile sale pentru organism, dar este benefică și pentru plante. Mineralele și vitaminele pe care le conține acest ingredient oferă florilor nutrienți necesari care le favorizează creșterea, dar în special înflorirea. Se știe că utilizarea îngrășămintelor asigură plantelor tot ce este mai bun pentru o înflorire spectaculoasă.

Cum se folosește drojdia de bere la plante

Veți avea nevoie de:

  • Drojdie de bere
  • apă la temperatura camerei
  • Un ulcior de plastic.

Se diluează 3 linguri de drojdie de bere în 10 litri de apă. Adăugați treptat drojdia, amestecând în același timp pentru a dizolva mai repede drojdia. Lăsați soluția să stea câteva ore.


Folosește apoi acest preparat ca apă de udare pentru plantele tale, pentru a le asigura, pe lângă umiditate, și nutrientii de care au nevoie. Într-adevăr, drojdia bună este bogată în vitaminele B, fosfor și potasiu care stimulează înflorirea plantelor. Repetați această operațiune doar la fiecare 3 zile, timp de două săptămâni pentru a îmbunătăți creșterea plantelor dumneavoastră.

Ce este compostul?

Compostul este un amestec de materie vegetală și deșeuri organice biodegradabile. Compostul acționează ca îngrășământ. Atunci când este încorporat în sol, eliberează nutrienții esențiali pentru creșterea plantelor, pe lângă creșterea fertilității solului. Într-adevăr, atunci când sunt descompuse, resturile organice sunt transformate în humus și minerale care hrănesc solul, fertilizează plantele și promovează înflorirea acestora.

Este important să amestecați bine deșeurile, deoarece acesta este ceea ce permite începerea procesului de fermentație. Pentru a transforma cu succes resturile care formează compostul, trebuie să amestecați deșeurile uscate precum paiele și deșeurile umede, cum ar fi iarba.

Deșeurile care pot fi compostate sunt deșeuri alimentare, inclusiv coji de ouă, coji de banană sau pâine uscată mărunțită. Și deșeurile de grădină, cum ar fi buruienile, florile ofilite, crenguțele sau chiar frunzele moarte.

Cum se folosește drojdia de bere în compost?

Utilizarea drojdiei de bere este benefică pentru compost. Face posibilă accelerarea descompunerii deșeurilor organice și promovarea dezvoltării microorganismelor și viermilor utili în descompunerea materiei vegetale moarte și a deșeurilor organice. Drojdia de bere atrage, de asemenea, melcii care ajută la accelerarea descompunerii compostului. Aveți două opțiuni:

Opțiunea 1: adăugați un strat de materie organică în grămada de compost și presărați deasupra 3 plicuri de drojdie de bere. Apoi aerați compostul rotind grămada cu un cârlig pentru a asigura oxigenarea acestuia. Rețineți că compostul de grămadă este un proces de compostare utilizat pentru suprafețe mari.

Opțiunea 2: pregătiți-vă propriul activator natural de compost cu drojdie de bere. Pentru a face acest lucru, diluați într-un recipient cu 5 litri de apă, un bloc de drojdie și 100 de grame de zahăr. Sigilați recipientul cu un capac ermetic și lăsați amestecul să stea timp de 5 până la 7 zile pentru a promova fermentația. Apoi turnați preparatul pe compost în siloz. Nu uitați să întoarceți compostul o dată pe lună pentru a-l aerisi și să-l udați în mod regulat pentru a-l umezi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: ‘Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani’

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: 'Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani' Probabil că Ucraina va fi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.