X

De frica arestării, Carlos Chamorro A FUGIT din Nicaragua

Proeminentul jurnalist nicaraguan Carlos Chamorro a fugit din Nicaragua, în urma valului de arestări în rândul criticilor guvernului din ultimele săptămâni din ţara latino-americană, transmite miercuri dpa, potrivit agerpres.

Carlos Chamorro, care este fiul fostei şefe de stat Violeta Chamorro şi fratele candidatei prezidenţiale Cristiana Chamorro, a anunţat marţi că a plecat din ţară, împreună cu soţia sa, pentru a rămâne liberi.

Citeşte şi: Cea mai lungă vară pentru Nicolas Sarkozy! Fostul preşedinte francez îşi va afla verdictul la sfârşitul lui septembrie

Cel puţin zece critici ai actualului guvern nicaraguan au fost arestaţi în ultimele săptămâni, inclusiv mai mulţi candidaţi ai opoziţiei în perspectiva alegerilor prezidenţiale programate pentru 7 noiembrie.

Cristiana Chamorro se află în arest la domiciliu de la începutul lui iunie, fiind acuzată între altele de spălare de bani.

Carlos Chamorro a mai spus că poliţia i-a percheziţionat luni seara locuinţa din Managua timp de mai multe ore.

“Pe mine mă căutau. Obiectivul lor era să mă ia pe mine”, a declarat el într-un interviu, menţionând că nu era acasă.

Citeşte şi: Comandoul care l-a ucis pe Khashoggi fusese pregătit în SUA

Carlos Chamorro, fondator al portalului de ştiri El Confidencial, a asigurat că va continua să-şi facă meseria dintr-o ţară liberă, fără a preciza unde este. În 2019, el a plecat în exil în Costa Rica timp de aproape un an.

Opoziţia acuză regimul autoritar al preşedintelui Daniel Ortega, aflat la puere din 2007, că încearcă să-şi elimine rivalii înaintea alegerilor.

Tags: Carlos ChamorroCristiana ChamorroDaniel OrtegaEl ConfidencialManaguaNicaraguaVioleta Chamorro
Categorii: Știrile zilei