De la 4 lei la 8 lei. Călătoria cu troleibuzul la Bălți ar putea fi mai scumpă. Oamenii se revoltă

Publicat:

De la 4 lei la 8 lei. Călătoria cu troleibuzul la Bălți ar putea fi mai scumpă. Oamenii se revoltă

O călătorie cu troleibuzul în Bălți ar putea să coste 8 lei. Vestea i-a îngrijorat pe bălțeni. Oamenii spun că și așa nu fac față cheltuielilor zilnice, iar o scumpire a transportului public ar transforma călătoria cu troleibuzul într-un lux. Potrivit primarului municipiului, scumpirea biletului de călătorie este o condiție a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care a asigurat achiziționarea a 22 de troleibuze noi.

Potrivit primarului municipiului, scumpirea biletului de călătorie este o condiție a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care a asigurat achiziționarea a 22 de troleibuze noi, transmite moldova1.md.


„Sunt sigur că atunci când ați redus prețurile în luna octombrie, nu v-ați consultat cu nimeni. Ați dus această întreprindere la pierderi colosale. Trebuie să ne obișnuim că în întreaga lume nu este convenabil să-ți cumperi un bilet de unică folosință. Bălțenilor le va fi convenabil să cumpere abonamente”, a declarat primarul orașului Bălți, Alexandr Petkov.

Citește și: China a întâmpinat Anul Dragonului, simbol al vitalităţii în zodiacul oriental

„Domnul Petkov, astăzi, încă o dată a mințit oamenii că eu am declarat că în 2024, o călătorie va costa 8 lei. Este prețul experților din Ucraina care au lucrat la noi și și-au spus părerea în sens de recomandare. Mereu a fost un serviciu din buget, adică compensam acea parte pe care nu o plăteau oamenii”, a menționat fostul primar, în prezent consilier în Consiliul Municipal Bălți, Nicolai Grigorișin.

În perioada 27 februarie – 7 martie vor avea loc consultări publice la acest subiect.

VOX: „Sigur că este mult 6 lei și 8 lei. Tindem spre o viață mai bună, dar, din păcate.”

„Mai bine să nu scumpească pentru că avem salarii mici.”

„Cei care lucrează au nevoie de mai multe călătorii. Salariile nu ne ajung pentru lucruri de primă necesitate și produse alimentare. Dar dacă scumpesc și călătoriile…”

„Da, pentru noi pensionarii este mai ușor. Noi avem permis. Pentru cei care lucrează este mult mai greu.”

Unii consilierii cred că o nouă majorare este nejustificată și nu vor să voteze un asemenea proiect de decizie.

„Cred că această problemă nu există. Când am aprobat bugetul, am luat în calcul dotarea și întreținerea „Direcției Troleibuze” și ca tariful să nu crească. Nu vom susține acest proiect de decizie cu privire la scumpire”, a specificat consilierul PSRM, Serghei Gramma.

„La un moment dat putem să rămânem fără troleibuze, dacă vor fi în pierdere. Trebuie de găsit o soluție pentru a păstra același preț. Nu trebuie să scumpim”, a explicat consilierul Partidului Renaștere, Veaceslav Jukov.

Amintim că în municipiul Bălți, ultima dată, tariful pentru o călătorie cu troleibuzul a crescut în ianuarie 2023, de la 3 la 5 lei. Deja în luna octombrie, tariful a scăzut cu un leu, pe fundalul reducerii tarifelor la energia electrică. În prezent, un bilet la troleibuz costă 4 lei.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost...

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău Compania aeriană Flyone a stabilit noi reguli pentru pasagerii cursei Erevan-Chișinău, inclusiv verificare suplimentară, control de...

Nu au fost lăsați să intre în țară. Mai mulți străini au făcut cale întoarsă de la vamă

Nu au fost lăsați să intre în țară. Mai mulți străini au făcut cale întoarsă de la vamă În ultimele 24 de ore, pe sensul...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.