X

De la începutul sezonului estival, medicii de pe ambulanță au intervenit la 118 pacienți cu șoc anafilactic

De la începutul sezonului estival, medicii de pe ambulanță au intervenit la 118 pacienți cu șoc anafilactic

De la începutul sezonului estival, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 118 persoane, dintre care 112 maturi și 6 copii cu șoc anafilactic. După acordarea asistenței medicale de urgență la etapa de prespital, 102 pacienți, inclusiv 6 copii, au fost transportați la instituțiile medicale din țară.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească menționează faptul că în aceeași perioadă în anul 2023 au fost înregistrate 89 cazuri de șoc anafilactic (85 la maturi și 4 la copii), dintre care 80 pacienți, inclusiv 4 copii au fost transportați la spital, potrivit radiochisinau.md.
Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE
În perioada lunilor iunie – august, din numărul total de cazuri cu șoc anafilactic – 74 au fost în urma înțepăturilor de albină/viespe. Iar în anul 2023 au fost raportate un număr de 53 cazuri de șoc anafilactic la înțepăturile de albină/viespe.
IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească atenționează cetățenii despre riscul major pentru sănătate în urma înțepăturilor de insecte (albini, viespi, etc). Acestea prezintă un pericol real pentru viață, îndeosebi la persoanele alergice, copii și vârstnici.
Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt
Tags: pacientişoc anafilactic
Sănătate