De la satele pitorești ale Franței la fermecătoarele ferme italiene; Destinații europene departe de mulțimile de turiști

Publicat:

De la satele pitorești ale Franței la fermecătoarele ferme italiene; Destinații europene departe de mulțimile de turiști

Turiștii devin o problemă pentru principalele destinații ale Europei. Protestatarii din Barcelona au stropit vizitatorii cu apă, Veneția taxează acum turiștii de o zi, iar Dubrovnik limitează numărul de vizitatori. Localnicii au ajuns să ridice garduri și să transmită mesaje vizitatorilor de a pleca acasă.

În cazul în care vă doriți să aveți o vacanță liniștită și să nu fie distrusă de localnicii mai puțin primitori, Euronews a realizat o listă cu o serie de locații mai puțin vizitate ale Europei.


Franța rurală

Este posibil ca Franța să fi cerut vizitatorilor să evite primele 20% dintre atracțiile sale, însă 80% rămân încă de explorat. Cea mai vizitată țară din lume este plină de bijuterii ascunse, lipsite de turiști.

O modalitate ușoară de a găsi locuri mai puțin cunoscute este să faceți o excursie în Franța și să programați sistemele de navigație pentru a evita drumurile cu taxă. Franța rurală este locul potrivit pentru a te relaxa în mijlocul satelor ca din poveste. Cei care doresc să viziteze plaja se pot îndrepta spre Coasta de Vest, unde valurile Atlanticului se izbesc de kilometri întregi de nisip. Orașele Biarritz, Arcachon și La Rochelle oferă o cultură franceză cosmopolită.

Citește și: Câștigătoarea premiului Nobel pentru pace, Narges Mohammadi, a fost bătută în închisoarea Evin din Teheran

Spania: Mult mai mult decât cele mai faimoase destinații ale sale

Cercetări recente ale Google și Deloitte arată că Spania va depăși Franța ca fiind cea mai vizitată țară din Europa până în 2040. Până atunci, există suficient timp pentru a profita de tot ceea ce oferă Spania. O țară plină de viață și culoare, Spania este mult mai mult decât faimoasele sale coaste. Orașe istorice, lanțuri muntoase și o coastă atlantică sălbatică fac din Spania o țară care poate oferi multiple destinații de explorare.

Vizitează fermele italienești

Italia este o putere, care găzduiește unele dintre cele mai vizitate orașe din Europa. Însă există și o mulțime de locații mai puțin cunoscute și pline de farmec. O excursie cu mașina în Toscana le oferă călătorilor răgaz de la aglomerația din marile orașe și le permite să descopere faimoasele peisaje și sate de deal din regiune. Pentru o experiență rurală mai autentică, turiștii pot opta pentru „griturismos” sau turism agricol, mai degrabă decât pentru hoteluri. Unele ferme italiene în funcțiune, asemănătoare unor pensiuni, oferă oaspeților cazare confortabilă și mese calde.

Mergeți spre sud pentru a găsi „adevărata” Italie, unde turismul de masă copleșește cultura și frumusețea regiunii. Orașele de coastă din Puglia, ruinele arheologice din Sicilia și plajele virgine din Calabria depășesc multe dintre atracțiile din nordul Italiei.

Portugalia: Experimentați o țară plină de istorie și de cultură

Lisabona și Porto oferă cultură, istorie și atracții care rivalizează cu vecinii mai cunoscuți. Turiștii pot explora simultan siturile istorice, podgoriile și coasta atlantică a Portugaliei.

Navigați de la țărmul oceanic impresionant și valurile mari din Nazaré la situri UNESCO precum Mănăstirea Batalha și Fátima. Turiștii mai pot vizita și podgoriile din Torres Vedras, la nord de Lisabona.

Germania: Vedeți destinații mai puțin cunoscute într-o excursie cu mașina sau cu transportul public

Deși atracțiile germane bine-cunoscute, precum Oktoberfest din Munchen și Christkindlesmarkt din Nürnberg, atrag turiști în masă, orașele mai puțin cunoscute din Germania rămân pline de arhitectură sublimă și cultură rafinată.

Cu peste 150 de excursii rutiere și trasee turistice tematice, Germania își dublează mijloacele de transport în comun și sistemele rutiere fantastice pentru a-i face pe vizitatori să iasă de pe cărările bătătorite și să vadă și mai mult din țară.

Alegeți teme precum castelele, basmele, casele cu bârne, vinul și chiar sparanghelul. Cele mai cunoscute două rute sunt Drumul Romantic, o călătorie încântătoare prin unele dintre cele mai frumoase orașe din sudul Germaniei, și Drumul Alpin German, o călătorie palpitantă prin munții Bavariei.

Norvegia: Istorie și peisaje fără aglomerație

Dacă orașele istorice din Europa au început să pară prea aglomerate, Norvegia este detinația ideală pentru a oferi o pauză de respirație pentru turiști. Fiordurile vestice oferă peisaje uimitoare și activități îndrăznețe în aer liber, precum înot, tiroliană și drumeții.

Mai la nord, traseul de coastă Kystriksveien este perfect pentru o excursie cu mașina. Drumul se curbează și se înclină de-a lungul marginii insulelor de coastă și a insulițelor spre frumoasele insule Lofoten și Cercul Arctic.

În ciuda titlurilor din ziare, o mare parte din Europa rămâne nepătată de sentimentul anti-turist. Cu un pic de cercetare, aventurierii temători pot găsi încă multe locuri la nivel internațional care îi primesc cu căldură pe cei din afara orașului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

JO 2024. Cu cât contribuie Jocurile Olimpice la creșterea economică a Franței

JO 2024. Cu cât contribuie Jocurile Olimpice la creșterea economică a Franței Jocurile Olimpice de la Paris vor stimula creşterea economiei Franţei în trimestrul trei...

R. Moldova este statul din Europa cu cea mai mare scădere a populației. Din 1990, am pierdut aproape o treime din cetățeni

R. Moldova este statul din Europa cu cea mai mare scădere a populației. Din 1990, am pierdut aproape o treime din cetățeni R. Moldova este...

Universitatea Tehnică a Moldovei a publicat rezultatele finale ale admiterii pentru sesiunea de bază

Universitatea Tehnică a Moldovei a publicat rezultatele finale ale admiterii pentru sesiunea de bază Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a publicat rezultatele finale ale admiterii...

Turcia interzice orice nouă înscriere în şcolile primare şi grădiniţele franceze din ţară

Turcia interzice orice nouă înscriere în şcolile primare şi grădiniţele franceze din ţară Turcia interzice orice nouă înscriere în şcolile primare şi grădiniţele franceze din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.