De şase ori mai mulţi italieni au dezvoltat anticorpi decât numărul cazurilor raportate (studiu)

Publicat:

Numărul infectărilor cu noul coronavirus în Italia ar fi putut fi de şase ori mai mare decât s-a raportat în mod oficial, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate marţi, informează DPA, potrivit agerpres.

Studiul, realizat de autorităţile sanitare şi de biroul de statistică Istat, a descoperit că 1,5 milioane de persoane – reprezentând 2,5% din populaţia Italiei – ar fi putut dezvolta anticorpi împotriva noului coronavirus, a raportat agenţia de presă italiană ANSA.


Citește și : Teama de coronavirus alimentează atacurile cibernetice

Rezultatul se bazează pe teste realizate pe 64.660 de persoane, care au fost alese pentru a forma un eşantion reprezentativ, între 15 mai şi 15 iulie.

Potrivit datelor publicate de Johns Hopkins University din Statele Unite, doar 248.000 de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus în Italia, din care 35.000 au murit.

După vârful epidemiei din luna martie, numărul cazurilor noi depistate în fiecare săptămână a scăzut drastic în Italia.

Acelaşi studiu arată şi că există diferenţe mari între regiunile Italiei în ceea ce priveşte existenţa anticorpilor, a raportat agenţia ANSA.

În Lombardia, regiunea din nordul ţării care a fost unul dintre epicentrele primului val al epidemiei de COVID-19, 7,5% din populaţie prezintă anticorpi, în timp ce în sudul Italiei acest procent este mai mic de 1%.

Citește și : Delegația OMS trimisă în China a discutat cu cercetătorii din Wuhan despre originea noului coronavirus

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.