X

De Ziua Mondială a Mediului, la Moldexpo va fi deschisă expoziția „Eco&Green Expo – 2024”

De Ziua Mondială a Mediului, la Moldexpo va fi deschisă expoziția „Eco&Green Expo – 2024”

Expoziția internațională specializată de tehnologii verzi și protecția mediului „Eco & Green Expo” va fi inaugurată miercuri, 5 iunie, la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”. Evenimentul are loc în contextul Zilei Mondiale a Mediului, transmite MOLDPRES.

Expoziția este la cea de-a doua ediție și va întruni circa 50 de participanți din Republica Moldova și de peste hotare. În standurile celor prezenți vor fi promovate inovații în domeniu, tehnologii de reciclare a deșeurilor, de salubrizare, surse alternative de energie, transport ecologic, stații de alimentare a acestuia, afaceri ecologice, creditarea acestora, producători de alimente bio.

O premieră la „Eco&Green Expo – 2024” va fi „Alea Ambasadelor”, în cadrul căreia, mai multe țări vor promova experiențe privind protecția mediului, istorii de succes, soluții identificate, politici din domeniu.

O altă noutate a ediției din acest an va fi „Platforma Ecoinovații”, în jurul căreia se vor centra standurile expoziționale. „Ecoarena”, mai simplu spus, va fi construită din materiale ecologice – ca și toată expoziția, iar fiecare participant va expune o „carte de vizită” care îl reprezintă: o mostră, o soluție tehnologică, un serviciu util, sau altceva la tema protecției mediului.

Inaugurarea oficială a expoziţiei „Eco & Green Expo” și a sărbătorii dedicate Zilei Mondiale a Mediului va avea loc miercuri, 5 iunie 2024, cu începere de la ora 11:30, la „Moldexpo”, pavilionul central.

Tags: a Mediuluila MoldexpoZiua mondială
Categorii: SocialȘtirile zilei