Debra Winger: ‘Într-un fel, mişcarea MeToo s-a dus ridicol de mult prea departe’

Publicat:

Actriţa Debra Winger vorbeşte despre Hollywood și colegele ei starlete cu Marianka Swain pentru The Telegraph.

În timp ce joacă într-o nouă comedie, actrița din anii ’80 discută despre Hollywood, „bărbați albi” și „feude” avute cu Richard Gere și Shirley MacLaine


Debra Winger, actrița nominalizată la Oscar care a renunțat la Hollywood, are o reputație de sinceritate – și nu dezamăgește. Chiar l-a numit ea pe Richard Gere, partenerul ei din ‘Ofițer și Gentleman’, „un zid de cărămidă”? „Probabil aș fi putut veni cu ceva mai drăguț”, chicotește Winger. „[Când] mă întâlnesc cu el, îmi spune:„ Mai spui lucrurile alea despre mine? ” A protestat doar odată, dar a trăit în infamie.

Asta nu înseamnă că Winger, în vârstă de 66 de ani, care vorbește cu mine la telefon, încasează orice pumn. Cum rămâne cu tensiunea pe platoul unui alt clasic din anii 1980, ‘Termeni de îndrăgire?’ Shirley Maclaine, care a jucat rolul mamei sale, a scris în memoriile sale că Winger a pășit în fața ei. „Ei bine, nu am cunoscut-o niciodată pe Shirley să spună adevărul despre nimic”, o atacă pe Winger, care nu a citit cartea. „Dacă copiii mei ar auzi povestea asta, ar râde din cameră, deoarece eu sunt cea care interzice un astfel de comportament.”

Ea și Maclaine sunt de fapt „prieteni iubitori”, susține Winger. Deci, de ce fricțiunea? „Dacă știi ceva despre viața lui Shirley, ea a avut o relație foarte, foarte stâncoasă cu fiica ei. Cred că a confundat poveștile despre fiica ei cu lucrurile pe care le-am făcut eu. ” În plus, a funcționat. „Niciun om nu a fost rănit în realizarea acestui film!” râde ea.

De fapt, atât ‘Ofițer și gentleman’, precum și ‘Termeni de dragoste’
i-au adus lui Winger nominalizări la Oscar , în 1983 și respectiv în 1984; o realizare destul de mare pentru o actriță care nu avea încă 30 de ani. Dar Winger, crescută de părinții evrei ortodocși din Ohio, nu s-a simțit niciodată confortabil în industria cinematografică bazată pe imagini și la scurt timp după ce a obținut o a treia nominalizare la Oscar pentru interpretarea ei alături de Anthony Hopkins, în Shadowlands din 1993, a anunțat că pleacă de la Hollywood.

S-a întors în proiectul ocazional indie, inclusiv în aclamatul film din 2008 Rachel Getting Married, dar a reintrat în mainstream abia în 2016 cu The Ranch, o comedie Netflix în care a interpretat-o ​​pe mama ‘barmanului’ Ashton Kutcher.

Acum Winger joacă o altă „mamă” în Mr. Corman, o nouă dramă de comedie de la Apple TV + despre un profesor nefericit de treizeci de ani – interpretat de Joseph Gordon-Levitt – care a visat cândva să fie o stea rock. Este o serie blândă, destul de șerpuitoare, cu mai mult decât lungimea ocazională, dar niciodată plictisitoare când Winger este pe ecran.

„Sunt ceea ce obișnuiam să numesc„ retrogradat ”la rolul de mamă”, spune Winger cu voioșie. Dar Gordon-Levitt, spune ea, a colaborat foarte mult, permițându-i să-și impună punctul de vedere. Și acest lucru este evident în performanța stratificată a lui Winger. Deși Ruth este o conversațională puternică, provocând în mod constant fiul lui Josh, este vulnerabilă și ea, marcată de o căsnicie dificilă și încercând să navigheze într-o nouă relație. Copii precum Josh, spune Winger, uită că părinții „au o viață proprie”.

Winger însăși are trei fii: Noah, cu primul ei soț, actorul Timothy Hutton; și, cu al doilea soț Arliss Howard – actor și regizor – fiul vitreg Sam și fiul Babe, toți care au intrat într-un fel sau altul în industria filmului (Noah este producător de documentare, Sam este în publicitate pe ecran și Babe este scriitor ). Acest lucru, spune Winger, i-a oferit o perspectivă interesantă asupra mișcării Metoo.

„Nu am impresia că s-a stabilit încă. [Industria] este încă în stare de răsturnare ”, spune ea. „Plăcile se schimbă. În anumite privințe, a fost ridicat prea departe. O parte din aceasta este că sunt mama a trei tineri bărbați albi, așa că mă uit la lucrurile pe care le experimentează și la lucrurile pe care le experimentează prietenele mele din toate mediile diferite [și] nu prea le-a găsit punct stabil, dar unde este loc pentru toată lumea. ”

Dar, recunoaște, „sunt o persoană proastă de întrebat. Întotdeauna mi-am găsit drumul. Este acel privilegiu? La vremea respectivă nu simțeam așa, pentru că simțeam că mă aflu în situații foarte abuzive, dar era responsabilitatea mea să mă îndoiesc, să mă întăresc ”.

Pe platoul ‘Ofițer și gentleman’, ea își amintește de cineva care bătea la ușă și îi dădea pastilele de retenție a apei pentru a o ajuta să piardă în greutate, explicându-i că arăta „umflată în cadre” (filmările needitate colectate la sfârșitul fiecărei zile de filmare).

„Eram atât de tânără încât nici măcar nu știam ce este și am dat-o înapoi și am spus„ nu iau asta ”, spune ea. „Mi s-a părut ridicol. Dar altcineva în locul meu ar fi putut să cedeze. ”

Ce i-a conferit lui Winger această încredere? „Cu siguranță nu am fost învățată de mama mea”, răspunde ea. „Nu aveam bărbați grozavi în jurul meu, crescând. M-am simțit suficient de puternică ca să spun nu acestor nenorociți.”

Poate, spune ea, de vină a fost teribilul accident de mașină pe care l-a avut când avea 17 ani, care a lăsat-o parțial paralizată și oarbă timp de câteva luni. „M-am gândit:„ Aș putea muri mâine. Mai bine fac doar ceea ce cred că este corect. ”

Ea a aplicat acest lucru în filmul ‘A League of Their’ despre prima ligă profesională feminină de baseball. În pregătire, Winger s-a antrenat cu Chicago Cubs timp de trei luni, dar a părăsit proiectul când regizoarea Penny Marshall a repartizat-o pe Madonna, acuzându-l pe Marshall că a făcut „un film Elvis” – nu ceea ce era semnat în contract.
„Studioul a fost de acord cu mine pentru că a fost singura dată când am încasat vreodată o plată sau un joc pe contractul meu. Cu alte cuvinte, mi-am încasat salariul, deși nu am jucat, iar acest lucru este foarte greu de obținut într-un tribunal. ”

Winger îi întâlnise pe jucătorii de baseball din viața reală și era frustrată că această versiune nu îi onora. „Oricât de distractiv a fost [filmul final], nu te îndepărtezi mergând„ Uau, femeile alea au făcut asta. ”Te cam întrebi„ E adevărat? ”

Actrițele nu s-au pregătit suficient de mult încât să pară convingătoare, crede ea, poate în afară de Lori Petty. Geena Davis, care a preluat rolul pe care Winger trebuia să îl joace, „a făcut bine”, recunoaște ea. „Cu siguranță nu mă supăr pe niciuna dintre ele.” Cât despre Madonna: „Cred că cariera de actorie a [ei] a vorbit de la sine.”

Înțelepciunea primită despre Winger este că a părăsit Hollywoodul din cauza misoginismului, dar nu este de acord. “Nu. M-am oprit pentru că am încetat să fiu provocată. ” Este bine să fii o soție și o mamă de susținere în viața reală, dar să joci asta tot timpul pe ecran poate fi „destul de plictisitor”, oftează ea. De aceea și-a dorit ca personajele ei „să aibă întotdeauna un simț al lor, oricât de deformate ar fi”.

Cu siguranță nu a fost inactivă la „pensionare”: a scris o carte, a predat la Harvard, a făcut teatru și și-a crescut copiii. Și ea este activă politic, militând pentru un control mai strict al armelor; ea a realizat un film TV, Dawn Anna, despre masacrul de la liceul Columbine. Dar, se teme, „până când banii nu vor mai fi băgaţi în politică, nu va exista democrație”.

Având în vedere propria experiență turbulentă, ce sfaturi de carieră le-a dat copiilor ei? „Au avut interzis să lucreze în showbiz și da, sunt cu toții avolo!” ea râde. „Dar au primit o educație adecvată – nu aș plăti pentru școala de film”.

Cât despre Winger, ea spune că nu a căutat niciodată lumina reflectoarelor. „Am fost ambițioasă în măsura în care am vrut să fac o treabă grozavă și să exprim acest lucru pe care îl aveam în mine”. Acum, în sfârșit, este capabilă să facă asta în propriile condiții.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la...

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM Circa 1800 de studenți au absolvit miercuri Universitatea Tehnică a Moldovei. La evenimentul de înmânare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.