X

Debranșați de la căldură, dar primesc facturi „grase”. Explicația autorităților

Debranșați de la căldură, dar primesc facturi „grase”.  Explicația autorităților

Mii de consumatori s-au plâns autorităților, că deși nu-și încălzesc apartamentele cu agentul termic livrat centralizat, au primit facturi destul de mari pentru căldură.

Citește și: MEC constată demisia lui Pavaloi. Ceban: „Este un ordin ilegal…”

În acest sens, după o ședință cu factorii responsabili, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a identificat mai multe cauze care au generat o atare situație.

Ministrul de profil invocă că primarul de Chișinău, în lipsa unei decizii a CMC, a anulat plata compensațiilor în valoare de până la 40% din valoarea facturii pentru cca 26 de mii de familii vulnerabile. Totodată, consumatorii debranșați de la sistemul centralizat au primit din oficiu cea mai înaltă categorie de vulnerabilitate energetică, respectiv, fie au beneficiat de compensații foarte mici, fie deloc.

Totodată, în cazul celor mai mulți consumatori din categoria vizată, gestionarii blocului locativ nu au informat corect întreprinderile termoenergetice privind situația reală din bloc și, astfel, unii consumatori au primit facturi ce nu reflectă realitatea.

În acest sens,  responsabilii din cadrul întreprinderilor din sectorul energetic împreună cu cei de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale vor căuta soluții pentru corectarea facturilor greșite.

Tags: facturi la calduraMinisterul EnergieiVictor Parlicov
Știrile zilei