Decesele cauzate de căldură în Europa s-ar putea tripla până la sfârșitul secolului

Publicat:

Decesele cauzate de căldură în Europa s-ar putea tripla până la sfârșitul secolului

Decesele cauzate de căldură în Europa s-ar putea tripla până la sfârșitul secolului, numărul acestora crescând disproporționat în țările din sudul Europei, precum Italia, Grecia și Spania, potrivit unui studiu, citat de The Guardian.

Frigul ucide mai mulți oameni decât căldura în Europa, iar unii au susținut că schimbările climatice vor aduce beneficii societății prin reducerea acestor decese. Însă studiul, publicat în Lancet Public Health, a constatat că numărul deceselor ar reacționa lent la încălzirea vremii și ar putea chiar să crească din cauza îmbătrânirii populației, care devine mai vulnerabilă la temperaturile periculoase, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

În cazul în care încălzirea globală atinge un nivel catastrofal de 3°C sau 4°C, au concluzionat cercetătorii, creșterea numărului de decese cauzate de căldură va depăși cu mult scăderea numărului de decese cauzate de frig.

Cercetătorii au afirmat că rezultatele sugerează că schimbările climatice ar putea reprezenta „provocări fără precedent” pentru sistemele de sănătate publică, în special în timpul valurilor de căldură.

„Pe măsură ce clima se încălzește și populația îmbătrânește, este de așteptat să apară mult mai multe decese cauzate de căldură, în timp ce decesele cauzate de frig vor scădea doar ușor”, a declarat David García-León de la Centrul Comun de Cercetare din cadrul Comisiei Europene, coautor al studiului.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Decesele cauzate de vremea caldă ar putea ucide 129.000 de persoane pe an dacă temperaturile cresc cu 3°C peste nivelurile preindustriale. În prezent, numărul deceselor cauzate de căldură în Europa se ridică la 44.000. Cu toate acestea, bilanțul anual al deceselor cauzate de frig și căldură în Europa ar putea crește de la 407.000 de persoane în prezent la 450.000 în 2100, chiar dacă liderii mondiali își ating obiectivul de încălzire globală de 1,5°C, conform studiului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

STUDIU – Copiii cu obezitate sunt mai predispuşi să dezvolte afecţiuni ale pielii legate de sistemul imunitar

STUDIU - Copiii cu obezitate sunt mai predispuşi să dezvolte afecţiuni ale pielii legate de sistemul imunitar Rezultatele unui studiu la scară largă, care a...

Un copil de 12 ani din Franța a fost condamnat pentru apologia terorismului

Un copil de 12 ani din Franța a fost condamnat pentru apologia terorismului Un băiat în vârstă de 12 ani, ale cărui activități online au...

Un român a furat la Zürich 121 telefoane mobile şi a fost reținut într-un tren în Italia

Un român a furat la Zürich 121 telefoane mobile şi a fost reținut într-un tren în Italia Garda financiară din Como a controlat într-un tren...

Ceaiul de sunătoare – beneficii și proprietăți

Ceaiul de sunătoare – beneficii și proprietăți Mulți oameni se tem că unele ceaiuri cumpărate din magazine nu sunt naturale și pot conține diverse substanțe,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.