Decesul unui deţinut în operaţiunea anticorupţie din Venezuela, ‘sinucidere’ potrivit autopsiei

Publicat:

Autopsia bărbatului arestat pentru corupţie şi care a murit în custodia poliţiei joi a concluzionat că s-a sinucis prin spânzurare, a anunţat vineri procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, în timp ce organizaţii pentru drepturile omului solicită o “anchetă independentă”, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Autopsia a arătat” că Leoner Azuaje Urrea, una dintre cele 61 de persoane arestate în cadrul vastei operaţiuni anticorupţie desfăşurată din martie, a “murit din cauza asfixiei mecanice”, a spus Saab pe Twitter.


Citește și : Polonia tocmai a arătat Rusiei care este călcâiul lui Ahile pentru ea în sprijinirea Ucrainei

Azuaje Urrea, 39 de ani, a folosit “cearceafuri pentru a se spânzura în camera în care era deţinut” la sediul serviciului de informaţii (Sebin) din Caracas, a adăugat el.

“Au fost găsite şi mai multe scrisori (de la Azuaje) adresate familiei sale anunţând decizia sa de a se sinucide”, a precizat el.

Potrivit lui Saab, un psiholog care îl trata pe Azuaje Urrea a confirmat că “era un pacient cu tulburări şi semne de atacuri de anxietate”.

Provea, una dintre principalele organizaţii pentru drepturile omului din Venezuela, a cerut joi o “anchetă independentă”.

Cel puţin 12 persoane deţinute acuzate de corupţie sau infracţiuni politice au murit în închisoare din 2014, potrivit unui bilanţ întocmit de mai multe ONG-uri, care evocă posibile “torturi”.

Provea consideră că “presupusa +sinucidere+ a lui Leoner Azuaje Urrea demonstrează că, în Venezuela, condiţiile de închisoare nu garantează integritatea şi viaţa persoanelor deţinute de stat”.

Lansată pe 17 martie, această “cruciadă anticorupţie” a avut ca rezultat arestarea unor lideri ai companiei naţionale a petrolului PDVSA şi ai sectorului petrolier, precum şi a unor înalţi funcţionari.

Considerat unul dintre oamenii cheie ai puterii până la acest scandal, ministrul Petrolului, Tareck El Aissami, a demisionat pe 20 martie.

Citește și : Cota popularităţii lui Macron, la cel mai mic nivel după promulgarea reformei pensionării (sondaj)

Mai mulţ observatori consideră că puterea preşedintelui Nicolas Maduro profită de acest scandal pentru a efectua o “epurare politică” cu un an înainte de alegerile prezidenţiale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.