X

Decis! Spitalul Dermatologic va fi absorbit de Spitalul „Toma Ciorbă”

Decis! Spitalul Dermatologic va fi absorbit de Spitalul „Toma Ciorbă”

Guvernul a decis! Instituția medico-sanitară publică Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă” se reorganizează prin fuziunea sau absorbția  Instituției medico-sanitare publice Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Citește și: Guvernul a dispus reorganizarea USM care va „absorbi” USEFS

Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, 27 decembrie.

„Drepturile şi obligaţiile persoanei juridice absorbite trec integral la persoana juridică absorbantă, inclusiv drepturile și obligațiile care țin de gestiunea patrimoniului (bunurilor) instituțiilor absorbite”, se indică în proiectul Hotărârii Guvernului.

În continuare, Ministerul Sănătăţii va aproba, în modul stabilit, organigrama, statele de personal şi Regulamentul de organizare și funcționare a instituției menționate la punctele.

În termen de 15 zile se  va institui comisia de transmitere, iar timp de o lună se va efectua transmiterea bunurilor, în conformitate cu procedurile stabilite de Regulamentul cu privire la modul de transmitere a bunurilor proprietate publică.

Transferul și disponibilizarea personalului din instituții ca urmare a reorganizării, în cazul imposibilității transferului acestuia, se va efectua în conformitate cu legislaţia muncii din contul și în limitele mijloacelor financiare ale instituției absorbante.

Precizăm că doctorii celor două instituții spitalicești s-au opus fuziunii și au cerut autorităților, inclusiv prin organizarea protestelor, să renunțe la acest proiect.

Responsabilii din cadrul ministerului de profil au dat asigurări că ambele spitale vor continua să activeze în regim normal, doar că vor trece sub un „,management comun”.

Tags: Guvernul Republicii MoldovaSpitalul 'Toma Ciorbă'Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile
Știrile zilei