Decizie CJUE: Austria nu are voie să restrângă alocaţiile familiale pentru imigranţi

Publicat:

Reducerile de alocaţii impuse de Austria imigranţilor ai căror copii trăiesc în ţara lor de origine contravin legislaţiei europene, a decis Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, potrivit AFP şi agerpres.

Este cea mai recentă decizie care condamnă o serie de măsuri luate de guvernul precedent (2017-2019), din care a făcut parte şi extrema-dreaptă, cu scopul de a restrânge accesul la ajutoare sociale pentru străini.


Citeşte şi: Zelenski a acceptat invitaţiile la summiturile G7 şi NATO – Black News

“Acest mecanism de adaptare constituie o discriminare indirectă bazată pe naţionalitate care nu este, în niciun caz, justificată”, conform deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Cazul judecat vizează reforme intrate în vigoare în 2019 care condiţionau alocaţiile de locul unde trăiau copiii vizaţi. Aceste reforme au provocat o reducere a alocaţiilor pentru zeci de mii de est-europeni care lucrau în Austria, în special în sectorul sănătăţii, şi ai căror copii au rămas în ţara lor de origine.

Ministrul integrării şi familiei, Susanne Raab, a explicat anterior în acest an că Austria a prevăzut deja sumele necesare în cazul unei condamnări a aceste măsuri şi necesităţii de a rambursa sumele reţinute.

În 2020, Comisia Europeană, susţinută de şase ţări membre este-europene, a sesizat CJUE.

Fostul cancelar austriac conservator Sebastian Kurz şi-a exprimat speranţa că reducerea ajutoarelor ar permite o economie de 114 milioane de euro pe an, însă în 2019 economiile s-au ridicat la 62 de milioane de euro.

Citește și: Macron, Scholz şi Draghi, în drum spre Kiev cu trenul – Black News

Printre reducerile de ajutoare pentru imigranţi instituite de guvernul de coaliţie al lui Kurz s-a numărat şi o diminuare pentru imigranţii care nu stăpânesc suficient de bine germana, dar această măsură a fost respinsă de justiţia austriacă.

Primul guvern al lui Sebastian Kurz a fost înlăturat de un scandal de corupţie în care a fost implicată extrema-dreaptă în mai 2019. Partidul său, ÖVP (centru-dreapta), este în continuare la putere în Austria. Verzii, membri ai coaliţiei actuale, s-au opus atunci reducerilor aplicate ajutoarelor sociale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Britanicii nu s-au închesuit la urne. Ar putea fi cea mai scăzută prezenţă la vot din ultimii 20 de ani

Britanicii nu s-au închesuit la urne. Ar putea fi cea mai scăzută prezenţă la vot din ultimii 20 de ani Prezenţa la alegerile generale din...

Condamnat pentru malpraxis. Un medic a fost găsit vinovat de moartea unei lăuze

Condamnat pentru malpraxis. Un medic a fost găsit vinovat de moartea unei lăuze Încă un medic din Chișinău a fost condamnat pentru malpraxis. Doctorul a...

Darea de mită constituie o infracțiune. IGP vine cu precizări

Darea de mită constituie o infracțiune. IGP vine cu precizări Pe parcursul a șase luni ale anului curent, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a înregistrat...

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe a României, a ajuns astăzi la Chișinău, acolo unde va participa la Reuniunea Trilaterală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.