X

Decizie INEDITĂ a autorităților din Bruxelles : Porumbeii vor fi trataţi cu anticoncepţionale pentru a combate înmulţirea lor

Creşterea excesivă a numărului de porumbei în cartierul Laeken din Bruxelles a determinat autorităţile locale să ia decizia de a oferi acestor păsări hrană amestecată cu anticoncepţionale, o măsură la care au recurs deja localităţile belgiene Louvain şi Tongeren, relatează marţi EFE, potrivit agerpres.

Un dozator de hrană care va fi instalat într-una din pieţele din Laeken, luate cu asalt de porumbei, va furniza grăunţe amestecate cu anticoncepţionale pentru circa 250 de păsări, potrivit postului flamand VRT.

Citește și : Șeful diplomației franceze lansează un apel la detensionare, după atacurile din Arabia Saudită

Potrivit departamentului Mediului din Bruxelles, care pledează pentru o politică regională care să gestioneze proliferarea acestor păsări în oraşe, în regiunea capitalei belgiene există circa 4.000 de perechi de porumbei.

Anul trecut, oraşul Blankenberge din nordul Belgiei a distribuit pescăruşilor hrană amestecată cu anticoncepţionale în diferite puncte ale urbei, pentru a reduce proliferarea acestor păsări în zonă.

De multe ori, pescăruşii devin o mare problemă pentru locuitori, ca urmare a stricăciunilor pe care le provoacă dărâmând tomberoanele în căutare de hrană, a agresivităţii şi a sunetelor lor stridente.

Citește și : Tusk cere începerea procesului de aderare la Uniunea Europeană a Macedoniei de Nord

Tags: anticoncepţionalebruxellesLaekenLouvainpăsăriporumbeiTongeren
Categorii: Diaspora