X

Decizie la Haga: Un fost lider militar congolez, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crime de război

Curtea Internațională de Justiție de la Haga l-a condamnat joi pe fostul lider militar congolez Bosco Ntaganda la 30 de ani de închisoare pentru comiterea mai multor atrocități, care includ crime, răpiri și recrutarea în armată a minorilor, potrivit Reeuters, potrivit mediafax.

Ntaganda, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit vinaovat în iulie pentru 18 acuzații de crime de râzboi și crime împotriva umanității pentru faptele comise în perioada în care a fost comandantul militar al grupării Uniunea Patrioților Congoleze (UPC) din estul Republicii Democrate Congo între anii 2002-2003.

Citește și : Autoritățile turce au arestat 17 străini suspectaţi de legături cu islamiștii

La pronunțarea sentinței de joi, judecătorul Robert Fremr a declarat că în acest caz nu au existat circumstanțe atenuante reale și a dictat o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă acordată vreodată de tribunalul de la Haga.

”Crimele pentru care domnul Ntangada a fost condamnat, în ciuda gravității lor și a gradului de vinovăție, nu impun o condamnare la închisoare pe viață”, a declarat Frenmr.

Ntamga a făcut deja apel la decizie.

Citește și : Cel puţin 48 de morţi în urma inundaţiilor din Kenya

Tags: Bosco Ntagandacongocrime de razboiinchisoareRobert FremrUPC
Categorii: Știrile zilei