Declarație în premieră a armatei din Ucraina: rușii aruncă în aer poduri pentru a împiedica ripostele

Publicat:

Declarație în premieră a armatei din Ucraina: forțele rusești au început să arunce în aer poduri pentru a încetini contraofensiva ucraineană din nord-est, informează mediafax.

În ultima sa actualizare operațională, Statul Major General a declarat sâmbătă că în zona Tsyrkuny și Ruski Tyshky, la est de Harkov, „ocupanții au aruncat în aer trei poduri rutiere pentru a încetini acțiunile de contraofensivă ale Forțelor de Apărare”, anunță CNN, care nu a putut verifica în mod independent afirmația.


Citește și : În plin război cu Ucraina, o expoziţie organizată la Moscova prezintă ‘cruzimea NATO’

În ultimele două săptămâni, trupele ucrainene au recucerit o serie de sate la nord și la est de Harkov, ceea ce face mai dificilă utilizarea artileriei rusești împotriva orașului, precum și amenințarea de a bloca coridoarele de aprovizionare rusești pentru forțele care luptă în Donețk și Luhansk.

Harkov este aproape de granița cu Rusia și a fost unul dintre primele orașe care au fost atacate atunci când Rusia a invadat orașul.

Totodată, potrivit Statului Major General, rușii au continuat să bombardeze orașul Mikolaiv din sudul țării.

Pe de altă parte, tensiunile cresc înaintea zilei de 9 mai, cunoscută ca “Ziua Victoriei” a Rusiei – care marchează victoria Moscovei asupra Germaniei naziste. Oficialii occidentali au avertizat că președintele rus Vladimir Putin ar putea declara în mod oficial război în acea zi, ceea ce i-ar permite să mobilizeze rezervele și să intensifice asaltul rusesc.

Citește și : Autorităţile din Transnistria denunţă noi atacuri cu drone de origine necunoscută

În perioada premergătoare acestei zile, forțele rusești care ocupă regiunea ucraineană Kherson au sporit punctele de control și patrulările, a declarat Statul Major ucrainean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

VIDEO – Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile

VIDEO - Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile Președintele rus Vladimir Putin a declarat că trupele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.