Declarațiile de avere ale candidaților pentru Primăria Chișinău

Publicat:

Unii dintre ei dețin afaceri, alții de profesie sunt matematicieni, iar alții deja sunt pensionari. Cu toate acestea, toți au un singur scop – de a ocupa funcția de primar al Capitalei. Cine sunt ei, ce declarații de avere au depus la Comisia Electorală Centrală, ce dețin și ce salarii au ridicat anul precedent.

Ion Ceban


Ion Ceban candidează pentru un nou mandat de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Mișcarea Alternativa Națională, pe care îl conduce. El s-a născut la data de 30 iunie 1980, la Chișinău și este căsătorit, fiind în așteptarea celui de-al treilea copil.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

A absolvit Facultatea de matematică și informatică la Universitatea de Stat din Moldova, iar apoi a urmat masteratul la Facultatea calculatoare, informatică și microelectronică la Universitatea Tehnică din Moldova. De asemenea, deține un doctorat în administrația publică.

Potrivit declarației sale de avere, depusă la CEC, candidatul MAN a ridicat anul trecut un salariu de aproape 228.000 de lei pentru funcția de primar al Chișinăului.

În aceeași perioadă, soția sa a ridicat salarii în mărime de 37.500 de lei de la TIVI Kids SRL, precum și a primit o donație de 81.500 de lei de la tatăl ei. De la zile de nașteri, familia a primit 80.000 de lei. În declarație mai sunt indicate venituri în mărime de 2.000 de lei din darea în arendă a automobilului, dar și peste 106.000 de lei din dividende de la TIVI Kids SRL.

În declarația candidatului este indicat un teren intravilan obținut în 2012 și al cărei valoare declarată este de aproape 160.000 de lei.

Totodată, în 2016, familia a obținut printr-un contract de donație un apartament cu o suprafață de peste 230 de metri pătrați. Valoarea declarată a locuinței este de peste 991.000 de lei. Soția lui Ion Ceban are în posesie un automobil fabricat și obținut în 2017, în valoare de peste 455.000 de lei.

Dragoș Galbur

Dragoș Galbur candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Național Moldovenesc, pe care îl conduce. S-a născut la data de 7 mai 1988, la Bălți. Acesta nu este căsătorit și nu are copii.

De profesie, Dragoș Galbur este medic stomatolog. Acesta mai deține un master în științe penale, dar și în administrarea afacerilor.

Potrivit declarației de avere, anul trecut, candidatul Dragoș Galbur a ridicat salarii în mărime de peste 659 de mii de lei de la CCF Moldova. De asemenea, acesta mai declară trei carduri în trei bănci din Moldova, România și Irlanda, pe care are 10 mii de lei și 14.100 de euro. Alte bunuri sau venituri nu sunt indicate în declarația de avere și interese personale.

Alla Popova

Alla Popova, candidatul la funcția de primar al Chișinău din partea Partidului Patrioții Moldovei (PPM), condus de Mihail Garbuz, are 44 de ani și, în prezent, locuiește în orașul Tiraspol. Alla Popova este căsătorită și are trei copii.

De profesie, Alla Popova este modelier-constructor și tehnolog în industria ușoară.

Potrivit declarației de avere, pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022, împreună cu soțul, Alla Popova declară salarii în mărime de 66.000 de ruble transnistrene, bani primiți de la „Sova” SRL. Alte date sau bunuri nu sunt indicate în declarația de avere și interese depusă la organul electoral.

Anatolie Prohnițchi

Anatolie Prohnițchi candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Verde Ecologist, pe care îl conduce. Acesta este căsătorit și are un copil. În prezent, Anatolie Prohnițchi este pensionar.

Potrivit declarației de avere, pe parcursul anului trecut a ridicat de la Casa Națională de Asigurări Sociale pensii în mărime de 134.817 lei. Și soția sa a ridicat pensii în mărime de 61.560 de lei, dar și salarii de la IMSP Asociația Medicală Teritorială Buiucani în valoare totală de 147.468 de lei.

De asemenea, acesta declară un teren agricol moștenit în 2007, care ar valora aproape 37.000 de lei. Mai deține 50% cotă-parte dintr-un apartament cu o suprafață de 65 de metri pătrați. În 1989 a primit prin donație o casă de locuit cu o suprafață de 59 de metri pătrați. La fel, în 2006 a moștenit o casă de locuit de 85 de metri pătrați. În declarație mai sunt indicate două conturi bancare pe care sunt 16.500 de lei.

Cristina Vulpe

Cristina Vulpe candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Politic „Șansă”, condus de jurnalistul Alexei Lungu. Cristina Vulpe s-a născut pe 6 noiembrie 1981. Cristina Vulpe este divorțată și are trei copii.

Aceasta este de profesie profesoară de limba și literatura română și deține un master în filologie. În prezent este șefa Secției evaluare în învățământul de formare continuă la ANACEC.

Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Potrivit declarației de avere, pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023 nu indică salarii. Se menționează o sumă de aproape 195.000 de lei, bani obținuți din servicii prestate în bază de patentă.

De asemenea, în declarația de avere și interese se menționează o donație pentru copiii minori în mărime de 2.400 de euro, indemnizații de la CNAS pentru îngrijirea copilului în mărime de peste 44.000 de lei, dar și alocații pentru copii primite din România în valoare de 10.771 de lei românești.

În 2014 obține prin contract de vânzare-cumpărare un apartament cu o suprafață de 70 de metri pătrați. Valoarea declarată a acestuia este de peste 436.000 de lei. Tot în 2014 a primit prin contract de donație o casă de locuit cu o suprafață de peste 100 de metri pătrați și care ar valora aproape 25.000 de lei. Candidata deține din anul 2021 un automobil fabricat în 2014 și care ar valora aproape 14.000 de euro.

În declarația de avere este indicat un credit bancar în mărime de 435.000 de lei. Acesta a fost accesat în 2014 la o dobândă de 11% și urmează a fi returnat până în 2034.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova Radu Savopol, cofondatorul rețelei de cafenele...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.