Declarațiile de avere ale unor candidați la Primăria Capitalei

Publicat:

Jurnaliștii continuă să analizeze declarațiile de avere depuse la CEC de către candidații pentru funcția de primar al Capitalei. Astfel, ei au analizat declarațiile de avere ale lui Constantin Butucel de la PACE, Adrian Albu de la Partidul Socialiștilor, Ion Ștefăniță de la „Respect Moldova”, Anatol Usatîi de la PDCM și Vadim Brînzaniuc de la PSDE.

Candidatul PACE este cel care a primit anul trecut salariu de 90.000 de euro. El a ma încasat anul trecut pensie de 49.000 de lei. În document sunt indicate două case de locuit de 260.000 și 402.500, însă se pare că autorul a uitat să indice valuta. La fiecare dintre locuințe potențialul primar are 0,5 cotă parte. Constantin Butucel conduce un Audi Q5, de 18.000 de euro.


Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Socialistul Adrian Albu, a declarat salariile și indemnizațiile de la Parlament, în sumă totală de aproape 300.000 de lei. El a mai încasat 880 de dolari de pe urma unui contract de locațiune. Familia candidatului deține trei apartamente, o casă de locuit, un garaj, alte două clădiri, dar și două terenuri intravilane. Soția lui conduce o Skoda Superb de 526.000 de lei.

Ion Ștefaniță a declarat 190.000 de lei, salariu primit de la Primărie, Chișinău Proiect și Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor. Soția sa a fost remunerată de APP cu peste 85.000 de lei anul trecut. Acesta a mai declarat o clădire în valoare de 74.000 de euro. Alte două imobile valorează câte 30.000 de lei fiecare. Candidatul „Respect Moldova” conduce un Volvo de 30.000 de lei.

Anatol Nosatîi de la PDCM a declarat pentru anul trecut salariu de peste 21.000 de lei. El mai deține un teren intravilan de 473.000 de lei și o casă de 38 de metri pătrați cu valoare de peste 97.000 de lei. Toyota RAV 4 pe care o conduce fostul ministru are valoarea de peste 378.000 de lei, potrivit documentului publicat de CEC.

Candidatul PSDE, Vadim Brânzaniuc, a primit peste 70.000 de roni salariu de la Primăria sectorului 4 din București și peste 124.000 de lei de la Pretura Buiucani. Soția lui a avut anul trecut salariu de 120.000 de lei. Politicianul deține o casă de peste un milion de lei. În posesia familiei sale sunt și două mașini: Volvo XC 60 de 300.000 de lei și Skoda Superb de 29.000 de euro.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Importurile de cereale ar putea fi licențiate până la sfârșitul anului

Importurile de cereale ar putea fi licențiate până la sfârșitul anului Conducerea MAIA a avut astăzi, o ședință cu un grup de agricultori, membri ai...

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European, rezervat juniorilor, care...

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a...

VIDEO – Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM

VIDEO - Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus președintei Republicii Moldova eliberarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.