Declarațiile de avere și interese personale ale consilierilor municipiului Chișinău

Publicat:

Au câte trei sau câte patru imobile, câte două mașini, salarii și venituri de sute de mii de lei. Asta găsim în declarațiile de avere și interese personale ale consilierilor municipiului Chișinău, ale căror mandate expiră în scurt timp.

Ruslan Verbițchi este consilier din 2019. Atunci, potrivit declarației de avere, Verbițchi a înregistrat venituri de 20 de mii 699 de lei. Bunurile, pe care le avea în proprietate erau evaluate la două milioane 173 de mii și 800 de lei.


Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Printre acestea, trei apartamente, un spațiu comercial și două autoturisme. În ultimul an de mandat, veniturile lui Verbițchi au ajuns la peste 300 de mii de lei. Consilierul PLDM a primit o indemnizație de 203 mii 280 de lei de la Primăria Chișinău.

De la Societatea pe Acțiuni ”Edelitate” a ridicat un salariu de aproape 33 de mii de lei, un salariu de peste două mii de lei de la un SRL și o indemnizație din România, de 11 mii de lei românești. Soția lui Ruslan Verbițchi a declarat un salariu de 20 de mii 576 de lei la aceeași companie, unde este angajat soțul. Consilierul are în proprietate trei apartamente și un spațiu comercial, care valorează în total peste două milioane de lei.

În anii 2022-2023, Ruslan Verbițchi a primit prin donație mai multe bunuri. Este vorba despre trei terenuri agricole, care sunt evaluate în total la 31 de mii lei, un extravilan evaluat la peste patru mii lei și un intravilan de 43 de mii 680 de lei. Verbițchi are și două autoturisme – Dacia Logan, din 2012, care costa 37 de mii de lei, și un BMW din 2004, evaluat la 42 de mii 500 de lei.

Iar socialistul Alexandru Bondarenco și-a depus prima declarație de avere în calitate de consilier municipal în 2020. Atunci, Bondarenco a declarat un venit de 239 de mii de lei, iar averea acestuia era evaluată la 316 mii de lei. Printre acestea – un apartament, o casă și un alt imobil.

Consilierul PSRM a mai declarat două credite, ambele câte 100 de mii de lei. La capitolul bunuri mobile, Bondarenco a indicat un Volkswagen din 1998, dobândit în 2017 cu 21 de mii de lei. Potrivit declarației de avere depusă în 2022, veniturile lui Bondarenco au crescut – aproape 400 de mii lei. De la locul de muncă de bază, el a indicat un salariu de 60 de mii 591 de lei.

Un alt salariu, de 86 de mii lei, și altul de 81 de mii de lei, le-a ridicat de la două societăți pe acțiuni. De la Primăria Chișinău a primit o indemnizație de 168 de mii 300 de lei. În 2022, averea lui Bondarenco a ajuns să valoreze mai puțin, doar 241 de mii de lei. Consilierul a indicat o casă de 45 de metri pătrați, primită ca moștenire în 2018 și care valorează doar cinci mii de dolari.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

În 2022, Alexandru Bondarenco a dobândit un apartament de 31 de metri pătrați, a cărui valoare ar fi de doar 3.000 de lei. Pe piață un astfel de bun costă mult peste 300 de mii de lei.

Al treilea imobil, pe care îl are în proprietate, are o suprafață de 39 de metri pătrați și a fost procurat în 2019 cu 106 mii de lei. Consilierul PSRM declară același autoturism produs în 1998. Din cele două credite de 100 de mii de lei fiecare, contractate în 2020, Bondarenco a rămas cu doar unul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.