Deficitul bugetar al Italiei, motiv de îngrijorare al Uniunii Europene

Publicat:

Comisia Europeană este îngrijorată de deficitele bugetare planificare de Italia pentru următorii trei ani, despre care consideră că sunt în contradicţie cu ceea ce au cerut în iulie miniştrii de Finanţe din UE, transmite Reuters, potrivit News.ro .

Într-o scrisoare adresată Ministerului italian al Economiei, Giovanni Tria, Comisia afirmă că deficitul de 2,4% din PIB planificat pentru 2019 va face ca deficitul structural, care exclude elementele excepţionale şi efectele ciclului de afaceri, va urca la 0,8% din PIB.


Citește și : Mike Pompeo îşi exprimă speranţa cu privire la un al doilea summit Trump-Kim

Consiliul miniştrilor UE a solicitat Italiei, în luna iulie, să reducă deficitul structural cu 0,6 puncte procentuale din PIB, anul viitor, ceea ce înseamnă că deficitul planificat de guvern ar fi cu 1,4 puncte peste acest nivel.

Italia planifică să reducă deficitul bugetar la 2,1% din PIB în 2020 şi la 1,8% din PIB în 2021, dar asta nu ar fi suficient, pentru că acest fapt ar însemna că deficitul structural nu va fi modificat în perioada 202-2021.

Potrivit legislaţiei europene, Italia, care are un raport între datoria publică şi PIB de 133% şi cel mai mare cost al serviciului datoriei din Europa, ar trebui să reducă deficitul structural în fiecare an, până la echilibru.

”Cerem autorităţilor italiene să se asigure că proiectul de buget va respecta reglementările fiscale comune”, potrivit scrisorii Comisiei.

Italia urmează să trimită Comisiei Europene proiectul de buget până pe 15 octombrie. Comisia poate returna proiectul de buget guvernului de la Roma, spre revizuire, dacă acesta nu respectă reglementările UE, fapt care nu s-a mai întâmplat până acum.

Citește și : Comisia Europeană avertizează Italia că deficitul bugetar prevăzut constituie o „abatere semnificativă”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.