X

Delegaţia ucraineană se află în drum către zona pădurii Bialowieza la a doua rundă de negocieri cu Rusia

Preşedinţia ucraineană a anunţat miercuri că o delegaţie se află în drum, în vederea unor noi negocieri cu Rusia – miercuri seara, în timp ce Rusia anunţă că această întâlnire urmează să aibă loc joi, relatează AFP, scrie news.ro

Delegaţia ucraineană este aşteptată joi dimineaţa în Belarus, la negocieri ruso-ucrainene cu privire la un armistiţiu, a anunţat miercuri negociatorul-şef rus Vladimir Medinski, în toiul invaziei ruse a Ucrainei.

Citește și: Doi jurnalişti danezi au fost răniţi în războiul din Ucraina

Preşedinţia ucraineană a confirmat ulterior că o delegaţie este în drum către locul acestei noi faze a negocierilor, a doua rundă de la începutul războiului.

”Delegaţia ucraineană se îndreaptă către locul negocierilor”, a anunţat serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene.

”Ne aşteptăm ca ei să fie aici mâine (joi) dimineaţa”, a anunţat Vladimir Medinski într-un briefing difuzat la televiziunea rusă.

Aceste negocieri urmează să aibă loc în zona Bialowieza, o localitate poloneză situată în apropiere de frontiera cu Belarusul, al cărei nume este purtat de o pădure care se întinde de o parte şi de alta a frontierei polonzo-belaruse, şi care a fost aleasă ”împreună” de către cele două părţi, a anunţat negociatorul-şef rus.

Potrivit lui Medinski, acest loc convine delegaţiei ucrainene, pentru că aceasta ajunge acolo prin Polonia.

O primă rundă de negocieri ruso-ucrainene a avut loc la 28 februarie, însă s-a încheiat fără progrese reale.

Citește și : Serbia este supusă unor presiuni uriaşe legat de criza din Ucraina

Rusia continuă să ceară o ”demilitarizare totală” a Ucrainei, care constitue în opinia sa o ameninţare ca aliată a Occidentului.

Kievul exclude orice capitulare.

Forţe ruse îşi continuau miercuri ofensiva în mai multe oraşe, în Ucraina, ka Harkov (est), unde au trimis trupe aeroporttate şi unde au efectuat bombardamente, în a şaptea zi a invaziei ruse.

Tags: belarusBialowiezarusia
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina