O delegaţie americană discută cu responsabili nord-coreeni la Panmunjon despre un posibil summit Trump-Kim

Publicat:

O delegaţie americană discută cu responsabili nord-coreeni la Panmunjon, în Zona demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei, despre un posibil summit SUA-Coreea de Nord, a afirmat duminică o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, citată de Reuters, potrivit agerpres.

“O delegaţie din Statele Unite discută în prezent cu oficiali nord-coreeni la Panmunjon”, a declarat Heather Nauert într-un briefing de presă.


Citește și : Spania: Peste 500 de imigranţi salvați din Marea Mediterană

“Continuăm să ne pregătim pentru o întâlnire între preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Washington.

Donald Trump s-a arătat optimist în ce priveşte menţinerea acestei întâlniri istorice, prevăzută pentru 12 iunie la Singapore, după ce anunţase joi anularea summitului, notează AFP.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, şi liderul de la Phenian, Kim Jong Un, au avut sâmbătă o întâlnire neanunţată, în localitatea Panmunjon.

“Kim Jong Un i-a mulţumit lui Moon Jae-in pentru eforturile sale deosebite în vederea organizării summitului” dintre Coreea de Nord şi Statele Unite şi şi-a exprimat “voinţa neabătută” de a se întâlni cu preşedintele american, potrivit agenţiei oficiale de presă nord-coreene, KCNA.

La Washington, Donald Trump a declarat sâmbătă seară că lucrurile “se mişcă foarte frumos” şi că obiectivul de a organiza summitul la 12 iunie, în Singapore, “nu s-a schimbat”.

Citește și : Trei palestinieni ucişi într-un raid al armatei israeliene în sudul Fâşiei Gaza

Preşedintele SUA anunţase joi că i-a transmis o scrisoare liderului nord-coreean prin care îl înştiinţa că a decis să anuleze summitul lor, invocând ‘ostilitatea deschisă’ manifestată în ultimele declaraţii ale regimului de la Phenian.

Cu toate acestea, Coreea de Nord a făcut cunoscut vineri că este în continuare deschisă dialogului cu Statele Unite. “Reiterăm Statelor Unite hotărârea noastră de a ne aşeza faţă în faţă, în orice moment şi în orice mod ar fi, pentru a rezolva problema”, a declarat Kim Kye Gwan, prim-viceministru de externe, într-un comunicat dat publicităţii de agenţia oficială KCNA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Împușcat de iubitul fiicei sale. Un bărbat din Trușeni a văzut moartea cu ochii

Împușcat de iubitul fiicei sale. Un bărbat din Trușeni a văzut moartea cu ochii Un bărbat din comuna Trușeni a ajuns la spital după ce...

CSP a numit în funcție cinci procurori

CSP a numit în funcție cinci procurori Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a acceptat să numească în funcție cinci candidați la funcția de procuror, cu...

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național Pentru ca procesul de modernizare și reabilitare a drumurilor să...

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor 

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor Prezentă la ședința de constituire a noului Parlament European, Diana Șoșoacă, îmbrăcată în costum...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.