Delegaţie guvernamentală a Republicii Moldova, în vizită de lucru la Moscova

Publicat:

O delegaţie condusă de vicepremierul Republicii Moldova, Vladislav Kulminski, aflată într-o vizită de lucru la Moscova, a avut întrevederi cu ministrul-adjunct al afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Andrei Rudenko, cu şeful-adjunct al administraţiei prezidenţiale ruse, Dmitri Kozak, şi cu preşedintele Comitetului pentru afaceri internaţionale al Consiliului Federaţiei, Grigori Karasin, informează un comunicat al guvernului de la Chişinău, potrivit agerpres.  

Potrivit comunicatului, în cadrul întrevederilor, părţile au făcut un schimb de opinii detaliat şi constructiv asupra întregului spectru de subiecte de pe agenda relaţiilor bilaterale.


Citește și : Centrul Carter ar putea trimite o misiune electorală în Venezuela

Vicepremierul Kulminski a comunicat interesul Republicii Moldova de “a dezvolta o cooperare bilaterală pragmatică, bazată pe respect reciproc”. “Republica Moldova pledează pentru un dialog deschis şi constructiv, inclusiv în privinţa chestiunilor în care avem poziţii diferite”, se spune în comunicat.

A fost subliniată importanţa avansării dialogului politic, inclusiv pe filiera ministerelor de externe şi contactelor parlamentare.

De asemenea, a fost discutat subiectul relansării activităţii Comisiei interguvernamentale privind cooperarea comercial-economică. Părţile au constatat importanţa intensificării negocierilor în vederea încheierii contractului pentru achiziţionarea de gaze naturale.

Un subiect aparte l-a constituit procesul de reglementare a conflictului transnistrean, se mai menţionează în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.