O delegaţie nord-coreeană a ajuns în Coreea de Sud pentru a inspecta pregătirile pentru Jocurile Olimpice de iarnă

Publicat:

O delegaţie nord-coreeană a ajuns, duminică, la Seul, pentru a inspecta pregătirile legate de evenimentele culturale prilejuite de Jocurile Olimpice de iarnă, din Coreea de Sud, informează AFP.

Este prima vizită a unor responsabili nord-coreeni în Coreea de Sud de patru ani, conform news.ro .


Televiziunile sud-coreene au arătat un grup de şapte responsabili conduşi de Hyon Song-Wol, componentă a unui grup pop din Coreea de Nord, care a traversat frontiera cu autocarul, iar după o oră a ajuns la gara din Seul.

Citește și : Atacul de la hotelul de lux Intercontinental din Kabul s-a încheiat. Atacatorii au fost uciși

Delegaţia, încadrată de sute de agenţi de poliţie sud-coreeni, a luat trenul până în oraşul Gangneung, unul dintre locurile unde se vor desfăşura competiţii la Pyeongchang.

Hyon, cunoscută pentru prietenia cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, era îmbrăcată cu un palton negru şi avea u guler de blană şi a urcat în tren fără a discuta cu jurnaliştii prezenţi la gară.

Cele două Corei vor defila sub un drapel comun la ceremonia de deschidere a JO de la Pyeongchang, din 9 februarie, şi vor alinia o echipă comună în turneul feminin de hochei pe gheaţă.

Sâmbătă, Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că 22 de sportivi nord-coreeni vor concura la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang.

Delegaţia nord-coreeană care va fi acreditată la JO va cuprinde 22 de sportivi, 24 de oficiali şi 21 de reprezentanţi mass-media.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor avea o echipă comună la turneul feminin de hochei pe gheaţă. Nord-coreenii vor mai concura la patinaj artistic, patinaj viteză, schi fond şi schi alpin.

La festivitatea de deschidere, Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila sub numele “Coreea” şi va avea în frunte steagul Unificării, purtat de doi sportivi, o femeie şi un bărbat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.