X

DEMISIE la vârful inspectoratului sanitar din Bulgaria! Totul are legătură cu infectarea lui Boiko Borisov

Directorul Inspectoratului sanitar regional din capitala bulgară Sofia (SRHI), Dancio Pencev, a demisionat după ce a discutat cu ministrul sănătăţii Kostadin Anghelov, a anunţat luni într-un comunicat Ministerul bulgar al Sănătăţii, citat de agenţia BTA, potrivit agerpres.

Demisia lui Pencev, care a fost acceptată de ministru, vine după ce carantina impusă premierului Boiko Borisov (foto) în urma contactului său cu o persoană infectată cu noul coronavirus a fost ridicată mai devreme, pentru ca a doua zi să se constate că şi premierul a fost infectat, după un nou test.

Citeşte şi: Maduro dă peste cap lumea medicală: Venezuela a descoperit LEACUL împotriva covidului!

Or, decizia de a permite ieşirea precoce a premierului din carantină a reprezentat a doua excepţie de la regulile standard privind carantina făcută de SRHI în decurs de numai o săptămână. Prima excepţie a fost pentru preşedintele Rumen Radev.

Un ordin al Ministerului Sănătăţii nu permite excepţii de la regulile privind carantina, aminteşte BTA.

Citeşte şi: EXPLOZIE de cazuri asimptomatice în China

Totuşi, directorul SRHI a argumentat că prevederile legale permit ridicarea mai devreme a carantinei în cazul persoanelor cu îndatoriri publice de mare importanţă, cum sunt preşedintele, premierul, dar şi medicii din “prima linie” sau profesorii, argument respins de experţii legali.

Tags: Boiko BorisovBulgariacoronavirusDancio PencevKostadin AnghelovRumen Radevsofia
Categorii: Externe