X

Demiterea lui John Bolton nu va împinge Iranul spre discuţii cu americanii

Demiterea lui John Bolton din postul de consilier pentru securitatea naţională a Statelor Unite nu va împinge Teheranul să ia în considerare un dialog cu Washingtonul, a declarat miercuri emisarul Teheranului la Naţiunile Unite, Majid Takhteravanchi, citat de agenţia de presă de stat IRNA, informează Reuters, potrivit agerpres.

Nu pot avea loc discuţii cu Statele Unite în timp ce sancţiunile împotriva Iranului rămân în vigoare, a remarcat el, citat de IRNA.

Vezi şi: Reglare de conturi! Un român şi iubita acestuia, ASASINAŢI în plină stradă! (VIDEO)

La rândul său, preşedintele iranian Hassan Rouhani a cerut miercuri Statelor Unite să pună capăt politicii de “presiune maximă” asupra ţării sale şi a declarat că Teheranul îşi va reduce angajamentele în legătură cu un acord nuclear din 2015 dacă este necesar, a relatat televiziunea de stat, citată de Reuters.

“Statele Unite ar trebui să înţeleagă că combativitatea nu aduce foloase şi să-şi abandoneze politica de presiune maximă asupra Iranului (…). Angajamentele Iranului în legătură cu acordul nuclear sunt proporţionale cu ale celorlalte părţi şi vom lua măsuri suplimentare dacă este necesar”, a spus Rouhani.

Citeşte şi: 9/11. Osama Ben Laden, ‘micul terorist din Afganistan’ care a îngenuncheat America

Tags: Hassan RouhaniIranJohn BoltonMajid TakhteravanchiONUSUAteheran
Categorii: Sinteze