X

Democraţii americani au ales Chicago pentru convenţia din 2024 care va desemna candidatul oficial la prezidenţiale

Preşedintele american Joe Biden şi partidul său au ales Chicago pentru a găzdui în 2024 Convenţia Naţională Democrată, preferând o metropolă liberală din inima Vestului Mijlociu pentru evenimentul care îl va desemna în mod oficial pe candidatul democraţilor la prezidenţialele din 2024, a anunţat marţi Comitetul Naţional Democrat (DNC), informează Reuters şi AFP, potrivit agerpres

Chicago, fieful lui Barack Obama, a învins New York, o altă metropolă progresistă, şi Atlanta, un oraş din statul disputat Georgia care l-a ajutat pe Biden să câştige Casa Albă şi controlul în Senat. Houston fusese eliminat mai devreme în procesul de selecţie.

Citește și: Secretarul general al ONU face o vizită neanunţată în Somalia

‘Chicago este o alegere excelentă pentru a găzdui Convenţia Naţională Democrată 2024’, a declarat Biden într-un comunicat.

Suporterii Chicago i-au pledat cauza susţinând că este un oraş divers, liberal şi situat în Vestul Mijlociu, o zonă critică a ţării pe care democraţii au nevoie să o câştige dacă vor să păstreze Casa Albă.

Guvernatorul statului Illinois, J.B. Pritzker, un vechi şi bogat donator al democraţilor, a insistat că oraşul are resursele financiare şi experienţa de a organiza cu bine un eveniment de mare amploare.

Convenţia, la care delegaţii îl vor alege oficial pe candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2024, se va desfăşura între 19-22 august, a precizat DNC.

Biden l-a sunat pe Pritzker, înainte de a pleca spre Irlanda, pentru a-i spune că oraşul Chicago a fost selectat, a relatat publicaţia locală Sun-Times.

Citește și: Eva Kaili îşi reafirmă nevinovăţia în scandalul Qatargate

Deşi Biden nu şi-a declarat oficial candidatura, se aşteaptă ca el să fie purtătorul de stindard al Partidului Democrat în alegerile generale din 2024.

Partidul Republican a ales Wisconsin, stat vecin cu Illinois, pentru convenţia sa din vara lui 2024.

Categorii: Știrile zilei