Democrații americani cer reţelelor de socializare să răspundă la întrebări despre posibila implicare a Rusiei în campanii pe internet

Publicat:

Doi congresmeni democraţi au cerut miercuri reţelelor de socializare Facebook Inc şi Twitter Inc să răspundă la întrebări despre posibila implicare a Rusiei în campanii social media, afirmând că aceste reţele de socializare au furnizat răspunsuri insuficiente până acum, şi au cerut totodată republicanilor să dezvăluie informaţiile pe care susţin că le au privind presupuse abuzuri de supraveghere făcute de FBI, relatează Reuters.

‘Nu este clar din răspunsurile dumneavoastră dacă credeţi că vreunul dintre conturile legate de Rusia implicate în această campanie de influenţă a încălcat politicile voastre de user’, au declarat senatoarea democrată Dianne Feinstein din Comisia Judiciară a Senatului şi reprezentantul democrat Adam Schiff în Comisia pentru Servicii de Informaţii din Camera Reprezentanţilor, conform agerpres.


‘Reafirmăm cererea noastră de a lua imediat măsurile necesare pentru a dezvălui şi dezactiva aceste de conturi dacă stabiliţi că încalcă politicile dumneavoastră de utilizator’, au adăugat sursele citate.

Citește și : Un tren închiriat care transporta congresmani republicani a lovit o maşină de gunoi

Membrii republicani ai Comitetul pentru servicii secrete al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA au votat pentru declasificarea unui memoriu care ar arăta folosirea necorespunzătoare a unor mijloace de supraveghere de către FBI şi Departamentul de Justiţie în ancheta lor privind presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, notează DPA.

Congresmanul democrat Adam Schiff a declarat presei că acest comitet a votat luni în concordanţă cu recomandările partidului de a oferi Camerei Reprezentanţilor controversatul memoriu al liderului republican Devin Nunes.

Partidul Republican susţine că memoriul relevă o folosire necorespunzătoare a unor mijloace de supraveghere ale FBI asupra campaniei electorale a preşedintelui Donald Trump şi poziţii părtinitoare împotriva sa. În schimb, democraţii afirmă că documentul descrie în mod greşit folosirea de informaţii secrete, scrie publicaţia Politico.

Schiff a declarat presei că acest comitet ‘a depăşit regretabil limita’ şi că votul politizează procesul de declasificare, prin lansarea acestui memoriu ‘distorsionat’.

Democraţii susţin că republicanii forţează cu desecretizarea acestui memoriu în încercarea de a compromite ancheta procurorului special Robert Mueller privind presupusele legături între Rusia şi echipa de campanie a lui Trump.

Şefa democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a spus că acest memoriu redactat de republicani conţine ‘inadvertenţe şi omisiuni semnificative’.

Trump mai are acum patru zile la dispoziţie pentru a permite publicarea acestui memoriu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Soţia premierului spaniol este citată într-un dosar de corupţie

Soţia premierului spaniol este citată într-un dosar de corupţie Aflată în mijlocul unui dosar de corupţie şi trafic de influenţă, Begona Gomez, soţia premierului spaniol...

A ucis o femeie cu toporul. Ucigașul a fost condamnat la 18 ani de pușcărie

A ucis o femeie cu toporul. Ucigașul a fost condamnat la 18 ani de pușcărie Un bărbat din Edineț a fost condamnat la 18 ani...

Chinezii trec în ‘alt film’: Un sistem creier-pe-cip, compus dintr-un organoid cerebral şi un cip

Chinezii trec în 'alt film': Un sistem creier-pe-cip, compus dintr-un organoid cerebral şi un cip O echipă de oameni de ştiinţă chinezi a conceput un...

Ne așteaptă zile de foc! Alertă meteo în Moldova

Ne așteaptă zile de foc! Alertă meteo în Moldova În următoarele zile, ne așteaptă zile de foc. Meteorologii au emis o avertizare Cod galben...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.