Democraţii americani îşi vor alege candidatul la preşedinţie până pe 7 august

Publicat:

Democraţii americani îşi vor alege candidatul la preşedinţie până pe 7 august

Partidul Democrat îşi va selecta candidatul pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie printr-un vot virtual, care va avea loc înainte de 7 august, potrivit unui anunţ făcut luni de preşedintelui Comitetului Naţional Democrat, Jaime Harrison, informează marţi EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Procesul de nominalizare se va finaliza între 1 şi 7 august, în funcţie de câţi candidaţi se califică pentru a intra în cursă.


Citeşte şi: Italia îşi trimite urşii agresivi în România – Stiripesurse.md

Minyon Moore, preşedinta convenţiei partidului, a declarat că procesul de nominalizare va fi “rapid, transparent şi corect”, potrivit The New York Times.

Democraţii americani îşi vor alege candidatul la preşedinţie până pe 7 august

Vicepreşedinta Kamala Harris, care şi-a anunţat candidatura luni, după retragerea preşedintelui Joe Biden din cursă, este deja candidata favorită a partidului după ce a primit sprijinul preşedintelui Joe Biden, al fostei preşedinte a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi şi al tuturor guvernatorilor democraţi ai ţării, dintre care unii păreau posibili candidaţi.

Totuşi, s-ar putea prezenta şi alţi candidaţi, dacă obţin semnăturile de nominalizare a cel puţin 300 de delegaţi, dar nu mai mult de 50 dintr-un singur stat.

Dacă un singur candidat, cel mai probabil Kamala Harris, atinge pragul de 300 de semnături, votul virtual ar putea avea loc cel mai devreme pe 1 august, au spus oficiali din partid, iar dacă există mai mulţi candidaţi, votul ar urma să aibă loc câteva zile mai târziu, însă procesul se va finaliza înainte de 7 august.

Democraţii americani îşi vor alege candidatul la preşedinţie până pe 7 august

Oficiali de partid, în declaraţii pentru presa locală, au spus că şi candidatul pentru funcţia de vicepreşedinte ar putea fi numit până pe 7 august.

Astfel, dacă nominalizarea candidatului la alegerile prezidenţiale are loc la începutul lunii august, convenţia democrată ce va fi organizată pe 19 august, la Chicago, va avea o funcţie pur ceremonială. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziua de 21 iulie 2024 a fost cea mai călduroasă zi din istorie

Ziua de 21 iulie 2024 a fost cea mai călduroasă zi din istorie Duminică, 21 iulie, a fost cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată la...

Tot mai mulţi ucraineni ar accepta concesii teritoriale pentru a încheia războiul cu Rusia

Tot mai mulţi ucraineni ar accepta concesii teritoriale pentru a încheia războiul cu Rusia O proporţie de 32% dintre ucraineni ar fi acceptat în luna...

O nouă rundă de consultări publice la Parament privind extinderea Programului Prima casă

O nouă rundă de consultări publice la Parament privind extinderea Programului Prima casă O nouă rundă de consultări publice la Parament privind extinderea Programului Prima...

Mai multe primării din țară au fost premiate pentru promovarea energiei durabile

Mai multe primării din țară au fost premiate pentru promovarea energiei durabile Mai multe primării din țară au fost premiate pentru promovarea energiei durabile în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.