X

Democraţii americani obţin o victorie importantă în California

Tabăra democrată a preşedintelui american Joe Biden a obţinut o victorie semnificativă marţi, când alegătorii din California au decis să-şi menţină în funcţie guvernatorul, pe Gavin Newsom, votând majoritar “nu” la referendumul organizat de detractorii săi pentru a obţine revocarea sa, relatează AFP, potrivit agerpres.

La nici o oră după închiderea birourilor de vot (ora locală 20:00, miercuri ora 03:00 GMT), răspunsurile de “nu” reprezentau circa două treimi, după numărarea a peste 60% din voturi, au indicat CNN şi NBC, potrivit cărora acest avans arată că Newsom va rămâne guvernatorul statului cel mai populat din SUA. Ales în 2018 cu o majoritate covârşitoare, în urma victoriei de marţi şansele sale de a obţine victoria şi la alegerile guvernatoriale din 2022 cresc semnificativ.

Citeşte şi: Tot mai mulţi canadieni votează anticipat – Black News

Circa 9 milioane de alegători au votat anticipat, ceea ce a permis obţinerea rapidă a primelor proiecţii.

Rezultatul acestui scrutin este o victorie nu doar pentru guvernatorul democrat, a cărui poziţie a fost fragilizată de criza coronavirusului şi măsurile sanitare adoptate pentru a controla pandemia, ci pentru întreaga tabără democrată.

Citeşte şi: Prelaţii din Georgia, SPIONAŢI de serviciile de informaţii ale acestei ţări – Black News

Semnalând importanţa referendumului din California – a cărei economie reprezintă echivalentul celei de-a cincea puteri mondiale -, preşedintele Biden s-a deplasat luni în acest stat din vestul SUA pentru a-l susţine pe Newsom înaintea primului test electoral de după alegerea sa la Casa Albă, acum aproape un an.

Tags: californiademocratiGavin NewsomJoe BidenSUA
Categorii: Știrile zilei