Democrații americani vor DESECRETIZAREA motivelor care au dus la uciderea lui Soleimani

Publicat:

Liderul minorităţii democrate din Congresul Statelor Unite, Chuck Schumer, i-a cerut preşedintelui Donald Trump să desecretizeze motivele deciziei de a-l ucide pe generalul iranian Qassem Soleimani, transmite DPA, potrivit agerpres.

Democraţii consideră că atacul aerian de la Bagdad soldat cu moartea comandantului iranian a fost o provocare periculoasă. Schumer susţine că nu există nicio “justificare legitimă” pentru secretizarea notificării privind atribuţiile pe timp de război şi că americanii au dreptul să ştie de ce a dat preşedintele ordinul de atac.


Citește și: Scrisoarea americană de retragere din Irak este autentică, dar a fost trimisă din greșeală

“Este vital ca probleme de securitate naţională de o asemenea importanţă să fie aduse la timp la cunoştinţa poporului american. O notificare complet secretizată este pur şi simplu necorespunzătoare într-o societate democratică”, a arătat Schumer, într-o scrisoare trimisă lui Trump duminică. Documentul este semnat şi de senatorul Bob Menendez, democratul cu rangul cel mai înalt în comisia pentru relaţii externe a Senatului.

Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, a ridiculizat şi ea notificarea din partea lui Trump şi a susţinut că nu trebuia secretizată.

Citește și: CUTREMUR puternic în Indonezia

Trump a scris mai multe mesaje pe Twitter şi consideră că şi-a îndeplinit astfel obligaţia de a informa Congresul conform legii privind atribuţiile în caz de război (War Powers Act). Democraţii nu sunt de acord şi insistă să primească mai multe informaţii.

Casa Albă a susţinut că prin uciderea lui Soleimani a evitat atacuri “iminente” împotriva unor americani. Afirmaţia nu a fost însă susţinută cu niciun fel de dovezi, nici de preşedinte, nici de către alţi oficiali, ceea ce a provocat suspiciuni că Trump speră să folosească criza pentru a distrage atenţia de la inculparea sa de către Congres. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul...

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902 Portul fluvial al celui mai mare oraş brazilian din pădurea...

Evenimentele Zilei de 6 octombrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 6 octombrie în Istorie 6 octombrie este a 279-a zi a calendarului gregorian și a 280-a zi în anii bisecți.   Sărbatorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.