Democraţii ar trebui să găsească alt candidat în locul lui Biden, sugerează un oficial guvernamental german

Publicat:

Democraţii ar trebui să găsească alt candidat în locul lui Biden, sugerează un oficial guvernamental german

Un oficial guvernamental german a sugerat vineri Partidului Democrat american să reconsidere candidatura lui Joe Biden la preşedinţia SUA, după prestaţia slabă a acestuia în prima dezbatere împotriva rivalului său republican Donald Trump, relatează AFP.

“Democraţii vor trebui să decidă la conferinţa partidului lor de la mijlocul lunii august dacă într-adevăr participă la alegerile din noiembrie cu Joe Biden”, a declarat Michael Link, responsabil pentru cooperarea bilaterală cu Statele Unite în cadrul guvernului condus de Olaf Scholz, potrivit stiripesurse.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Potrivit acestui înalt oficial german, intervievat de cotidianul Tagesspiegel, democraţii au nevoie de un candidat “capabil să câştige” şi trebuie să se întrebe “cine este cel mai bine plasat pentru a-l împiedica pe Trump să revină la putere”.

Biden a avut în dezbatere o prestaţie slabă şi adesea incoerentă, lucru care a alimentat discuţia despre vârsta prea înaintată a actualului preşedinte democrat, care la 81 de ani doreşte un al doilea mandat. Impresia lăsată este că i-a lipsit siguranţa de sine în faţa contracandidatului său, cu doar trei ani mai tânăr decât el, dar care a vorbit mai energic şi hotărât.

“Joe Biden a prezentat multe lucruri într-o manieră vagă şi uneori dificil de înţeles din punct de vedere lingvistic”, a remarcat Michael Link, membru al partidului liberal german FDP.

“Este păcat, întrucât, spre deosebire de Trump, el a spus multe lucruri importante. Dar nu şi-a făcut suficient de bine înţeles mesajul”, a mai observat coordonatorul pentru relaţii transatlantice din cadrul Ministerului de Externe german.

Vorbind cu o voce răguşită – tabăra lui a susţinut că era răcit -, repetând adesea ce spusese deja sau pierzându-se în fraze confuze, Biden a provocat dezamăgire chiar şi printre susţinătorii săi.

Vicepreşedinta sa, Kamala Harris a recunoscut că liderul de la Casa Albă a avut un început “laborios” al dezbaterii, dar ea crede că totuşi el a terminat “puternic”.

Afirmând că Germania se pregăteşte pentru “toate scenariile”, responsabilul guvernului de la Berlin a calificat declaraţiile de politică externă ale candidatului republican Donald Trump “confuze şi iritante” şi de asemenea “îngrijorătoare pentru Germania şi Europa”.

Rusia şi invazia acesteia în Ucraina s-au numărat printre subiectele intens abordate în dezbatere dintre Biden şi Trump.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

Astfel, în timp ce Biden a reafirmat că Putin este “un criminal de război” care a ucis mii de oameni, care vrea să restabilească Uniunea Sovietică şi să invadeze noi teritorii după Ucraina, Trump a spus că dacă SUA ar fi avut un “preşedinte adevărat” care să fie respectat de preşedintele rus Vladimir Putin, acesta din urmă nu ar fi invadat niciodată Ucraina, afirmaţie la care Biden a răspuns: “Daţi-i drumul, lăsaţi-l pe Putin să intre şi să controleze Ucraina, apoi să meargă în Polonia şi în alte locuri. Vedeţi atunci ce se întâmplă!”. “El (Trump) habar nu are despre ce naiba vorbeşte”, a completat preşedintele democrat.

Totuşi, Trump a respins iniţiativa prezentată în urmă cu două săptămâni de Putin pentru o pace negociată cu Ucraina, în care liderul de la Kremlin a cerut retragerea trupelor Kievului din cele patru provincii ucrainene revendicate de Rusia (provinciile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson) şi renunţarea de către Ucraina la aspiraţia de aderare la NATO, ca pas premergător reluării negocierilor între Moscova şi Kiev pe baza acordului nefinalizat la tratativele desfăşurate în martie-aprilie 2022 la Istanbul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS ‘nu sunt blocaţi’ la bordul staţiei NASA

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS 'nu sunt blocaţi' la bordul staţiei NASA Cei doi astronauţi care au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională (ISS)...

Orășelul din Suedia unde îți poți cumpăra teren cu prețul unei cafele

Orășelul din Suedia unde îți poți cumpăra teren cu prețul unei cafele Am auzit cu toții de case scoase la vânzare în sudul Europei pentru...

Panama Papers: Toți cei 28 de inculpați în scandalul Mossack-Fonseca au fost achitați

Panama Papers: Toți cei 28 de inculpați în scandalul Mossack-Fonseca au fost achitați Un tribunal panamez a achitat toate cele 28 de persoane acuzate de...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.