Democrații lui Joe Biden au strâns luna trecută 383 milioane de dolari

Publicat:

Joe Biden şi Partidul Democrat au reuşit să strângă din donaţii în septembrie suma record de 383 milioane de dolari pentru campania sa electorală în perspectiva alegerilor prezidenţiale americane din 3 noiembrie, informează miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Suma a depăşit cele 365 milioane de dolari strânse de Partidul Democrat în luna august, care a fost la vremea respectivă un record lunar dintre toate campaniile prezidenţiale din SUA.


Citește și: Barron Trump a fost și el testat pozitiv la COVID-19

Echipa de campanie avea la finalul lunii septembrie lichidităţi de 432 de milioane dolari pentru ultimele cinci săptămâni ale campaniei, a scris pe Twitter coordonatoarea campaniei democraţilor, Jen O’Malley Dillon.

În sondajele naţionale, Joe Biden a avut un avans semnificativ în faţa republicanului Donald Trump timp de mai multe luni, deşi un sondaj Reuters/Ipsos arată o cursă mult mai strânsă în statele indecise.

În tabăra republicană, echipa de campanie a lui Trump nu a anunţat încă suma strânsă în septembrie din donaţii, dar în august aceasta s-a ridicat la valoarea de 210 milioane dolari.

La data de 31 august, democraţii dispuneau de 466 milioane de dolari pentru cheltuielile implicate de campania electorală, comparativ cu 325 milioane dolari ale republicanilor.

Citește și: Merkel înăsprește restricțiile în Germania

Ultimele date indică o creştere masivă a fondurilor strânse din donaţii de campania lui Biden, comparativ cu situaţia existentă la începutul acestui an. În schimb, republicanii au început strângerea de bani aproape imediat după ce Donald Trump şi-a preluat mandatul, în 2017.

O’Malley Dillon a precizat că 203 milioane dolari din totalul strâns în campanie au provenit de la donatori online.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezmințire în legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la frontiera moldo-ucraineană

Dezmințire în legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la frontiera moldo-ucraineană În legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la...

Comandant rus, ‘ciuruit’ de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el

Comandant rus, 'ciuruit' de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el Comandantul unei unități ruse care luptă în Ucraina a fost „ciuruit”...

Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați la Festivalul „Te Salut, Chișinău!”

Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați la Festivalul „Te Salut, Chișinău!” Festivalul „Te Salut, Chișinău!” începe vineri, la ora 19.00, pe strada pietonală Eugen Doga din capitală....

Doi călători, depistați în flux cu documente falsificate

Doi călători, depistați în flux cu documente falsificate În cadrul unui control suplimentar, polițiștii de frontieră au descoperit asupra unui cetățean al Siriei, dar și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.