Democraţii schimbă regulile jocului pentru a confirma candidatura Kamalei Harris

Publicat:

Democraţii schimbă regulile jocului pentru a confirma candidatura Kamalei Harris

Comitetul Naţional Democrat (DNC) a anunţat miercuri noi reguli care îi vor permite vicepreşedintei Kamala Harris să devină candidat oficial la preşedinţia Statelor Unite înainte de 7 august dacă, aşa cum este de aşteptat, nu se mai prezintă niciun alt candidat, informează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Într-un comunicat, oficiali ai Partidului Democrat au anunţat că noul regulament, aprobat de majoritatea membrilor responsabili de reglementări, va permite delegaţilor să voteze virtual nominalizarea pentru candidatura prezidenţială în perioada 1 – 7 august, astfel încât Convenţia Partidului Naţional va avea un rol pur ceremonial.


Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în regiunea Kaluga

Calendarul ar putea fi puţin afectat doar dacă până sâmbătă va fi prezentată o altă candidatură pentru nominalizare, ceea ce este foarte puţin probabil. După ce preşedintele Joe Biden a anunţat duminică că renunţă la candidatura pentru a fi reales la Casa Albă, vicepreşedinta Kamala Harris a câştigat sprijin masiv din partea partidului şi a membrilor Convenţiei.

Democraţii schimbă regulile jocului pentru a confirma candidatura Kamalei Harris

“Ca partid, obligaţia noastră este să implementăm un proces de nominalizare echitabil, care să exprime preferinţele prin vot”, a declarat într-un comunicat preşedintele DNC, Jaime Harrison.

În acest răstimp, Kamala Harris a candidat, a preluat frâiele campaniei Biden-Harris pentru a o transforma în “Harris la preşedinţie” şi a obţinut sprijinul principalilor lideri ai partidului, precum şi angajamentul de a fi votată din partea unei majorităţi suficiente a delegaţilor.

Convenţia Naţională Democrată, care se va desfăşura în perioada 19-22 august la Chicago, va avea ca scop aprobarea programului Partidului Democrat şi pronunţarea discursurilor de acceptare ale candidatului la preşedinţie şi ale colegului pentru funcţia de vicepreşedinte, precum şi pentru a fi prezentată americanilor propunerea de guvernare a ţării pentru un nou mandat de patru ani.

Anunţarea numelui persoanei pentru funcţia de vicepreşedinte urmează să fie făcută în următoarele două săptămâni pentru a se finaliza procesul de votare şi de confirmare a nominalizării. În prezent, favoriţi sunt senatorul de Arizona, astronautul Mark Kelly, şi doi guvernatori din alte state cheie: Josh Shapiro (Pennsylvania) şi Roy Cooper (Carolina de Nord). În plus, un alt posibil candidat la poziţia de vicepreşedinte este guvernatorul statului conservator Kentucky, Andy Beshear. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pharrell Williams va purta flacăra olimpică în regiunea pariziană

Pharrell Williams va purta flacăra olimpică în regiunea pariziană Muzicianul şi creatorul de modă american Pharrell Williams va purta flacăra olimpică, vineri, în regiunea pariziană,...

Curs de instruire pentru consilieri locali și primari, desfășurat la Primăria Bălți

Curs de instruire pentru consilieri locali și primari, desfășurat la Primăria Bălți Pe 25 iulie curent, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Bălți, Institutul...

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a Republicii...

Lucrările la Autostrada ‘Unirii’ A8, care leagă Moldova de Transilvania, vor începe în septembrie

Lucrările la Autostrada 'Unirii' A8, care leagă Moldova de Transilvania, vor începe în septembrie Lucrările la Autostrada “Unirii” A8, care leagă Moldova de Transilvania, pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.