X

Democraţii schimbă regulile jocului pentru a confirma candidatura Kamalei Harris

Democraţii schimbă regulile jocului pentru a confirma candidatura Kamalei Harris

Comitetul Naţional Democrat (DNC) a anunţat miercuri noi reguli care îi vor permite vicepreşedintei Kamala Harris să devină candidat oficial la preşedinţia Statelor Unite înainte de 7 august dacă, aşa cum este de aşteptat, nu se mai prezintă niciun alt candidat, informează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Într-un comunicat, oficiali ai Partidului Democrat au anunţat că noul regulament, aprobat de majoritatea membrilor responsabili de reglementări, va permite delegaţilor să voteze virtual nominalizarea pentru candidatura prezidenţială în perioada 1 – 7 august, astfel încât Convenţia Partidului Naţional va avea un rol pur ceremonial.

Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în regiunea Kaluga

Calendarul ar putea fi puţin afectat doar dacă până sâmbătă va fi prezentată o altă candidatură pentru nominalizare, ceea ce este foarte puţin probabil. După ce preşedintele Joe Biden a anunţat duminică că renunţă la candidatura pentru a fi reales la Casa Albă, vicepreşedinta Kamala Harris a câştigat sprijin masiv din partea partidului şi a membrilor Convenţiei.

Democraţii schimbă regulile jocului pentru a confirma candidatura Kamalei Harris

“Ca partid, obligaţia noastră este să implementăm un proces de nominalizare echitabil, care să exprime preferinţele prin vot”, a declarat într-un comunicat preşedintele DNC, Jaime Harrison.

În acest răstimp, Kamala Harris a candidat, a preluat frâiele campaniei Biden-Harris pentru a o transforma în “Harris la preşedinţie” şi a obţinut sprijinul principalilor lideri ai partidului, precum şi angajamentul de a fi votată din partea unei majorităţi suficiente a delegaţilor.

Convenţia Naţională Democrată, care se va desfăşura în perioada 19-22 august la Chicago, va avea ca scop aprobarea programului Partidului Democrat şi pronunţarea discursurilor de acceptare ale candidatului la preşedinţie şi ale colegului pentru funcţia de vicepreşedinte, precum şi pentru a fi prezentată americanilor propunerea de guvernare a ţării pentru un nou mandat de patru ani.

Anunţarea numelui persoanei pentru funcţia de vicepreşedinte urmează să fie făcută în următoarele două săptămâni pentru a se finaliza procesul de votare şi de confirmare a nominalizării. În prezent, favoriţi sunt senatorul de Arizona, astronautul Mark Kelly, şi doi guvernatori din alte state cheie: Josh Shapiro (Pennsylvania) şi Roy Cooper (Carolina de Nord). În plus, un alt posibil candidat la poziţia de vicepreşedinte este guvernatorul statului conservator Kentucky, Andy Beshear. 

Tags: alegeriComitetul Naţional Democrat (DNC)Kamala HarrisSUA
Externe