Democratul Beto O’Rourke iese din cursa pentru funcţia de preşedinte al SUA

Publicat:

Beto O’Rourke a anunțat vineri că se retrage din cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, dar a anunțat că va susține candidatul democraților în lupta cu actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump, informează publicația The Guardian, potrivit mediafax.

Fostul congresman din El Paso și-a anunțat retragerea din cursa electorală printr-o serie de mesaje postate pe Twitter.


Citește și : Tiruri de ‘proiectile’ din Gaza spre Israel, o casă a fost lovită

“Campania noastră a fost întotdeauna despre a vedea clar, a vorbi cinstit și a acționa decisiv”, a afirmat politicianul, adăugând: “În acest spirit: anunț că serviciul meu pentru țară nu va fi ca candidat, nici ca nominalizat”.

“Recunoscând acum acest lucru este în interesul celor din campanie; este în interesul acestui partid când încercăm să ne unim în jurul unui candidat; și este în interesul țării”, a scris O’Rourke pe Twitter.

Campania lui Beto O’Rourke a început în forță, dar în scurt timp șansele sale s-au diminuat ca urmare mai multor erori și nici nu a lăsat o impresie puternică în rândul votanților democrați sau la dezbaterile electorale cu contracandidații săi.

O’Rourke le-a mulțumit voluntarilor și susținătorilor săi și a anunțat că îl va susține pe candidatul democraților în lupta cu Donald Trump.

Citește și : ONU va examina proiectul preşedintelui Erdogan privind refugiaţii sirieni

„Vom depune eforturi pentru ca candidatul democrat să aibă succes în înfrângerea lui Donald Trump în 2020″, a afirmat el.

Favoriții scrutinului din cadrul Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului formațiunii la funcţia de preşedinte al SUA sunt Joseph Biden, fost vicepreședinte, senatorii Elizabeth Warren și Bernie Sanders, și Pete Buttigieg, primarul localității South Bend, Indiana.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Popșoi la sfat cu omologul său din Regatul Țărilor de Jos

Ministrul Popșoi la sfat cu omologul său din Regatul Țărilor de Jos Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a avut o întrevedere cu noul...

Recensământul populației a ajuns la final. Ce pot face persoanele care nu au fost recenzate

Recensământul populației a ajuns la final. Ce pot face persoanele care nu au fost recenzate Ieri, 7 iulie, ultima zi a recensământului populației. Ultimele date...

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor”

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor” Președinta Maia Sandu a vizitat orașul Telenești, unde a avut loc Festivalul „Hora Sânzienelor”.   „Am cunoscut meșteri populari, colective...

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei la bugetul de stat timp...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.