X

Departamentul Justiţiei din SUA a creat o entitate pentru aplicarea sancţiunilor contra Rusiei

Departamentul Justiţiei din SUA a înfiinţat o structură specială care va facilita aplicarea sancţiunilor împotriva oficialilor de la Moscova şi a oligarhilor ruşi, vizând direct activele acestora, informează mediafax.

Structura a fost creată în cadrul eforturilor Statelor Unite, Uniunii Europene şi ţărilor aliate în sensul impunerii de sancţiuni masive Rusiei şi Belarusului pentru invazia militară în Ucraina.

Citește și: Doi jurnalişti danezi au fost răniţi în războiul din Ucraina

Secretarul american al Justiţiei, Merick Garland, care este şi procuror general, a declarat că noua secţie specială va include procurori, agenţi federali şi experţi specializaţi în contracararea activităţilor de spălare de bani şi evaziune fiscală.

“Nu vom lăsa nimic neverificat în eforturile de investigare, arestare şi trimitere în justiţie a celor care, prin acţiuni infracţionale, permit Administraţiei Rusiei să continue acest război injust. Să fie foarte clar: dacă încălcaţi legile noastre, vă vom trage la răspundere”, a declarat Merick Garland, citat de CNN.

Preşedintele Joseph Biden i-a avertizat direct pe oficialii din Rusia şi pe oligarhii ruşi. “Le transmit oligarhilor ruşi, precum şi liderilor corupţi care au beneficiat de miliarde de dolari de pe urma acestui regim violent: nu va mai merge. Ne alăturăm aliaţilor europeni în acţiunile de a le confisca iahturile, apartamentele de lux şi avioanele private”, a afirmat Joseph Biden în discursul despre Starea Naţiunii.

Citește și : Serbia este supusă unor presiuni uriaşe legat de criza din Ucraina

Tags: Joseph BidenMerick GarlandSUAucraina
Categorii: Diaspora