X

Departamentul Justiţiei se pregăteşte să pună sub acuzare alte peste 100 de persoane pentru atacul de la Capitoliu

Departamentul american al Justiţiei a anunţat vineri că ar urma să pună sub acuzare alte peste 100 de persoane pentru presupusa lor participare la atacul de la 6 ianuarie de la Capitoliu, evocând “probabil” cea mai complexă anchetă de care s-a ocupat până acum, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Mai mult de 300 de oameni se confruntă deja cu acuzaţii în legătură cu asediul de la Capitoliu, atribuit unor susţinători ai preşedintelui Donald Trump şi soldat cu moartea a cinci persoane şi rănirea a peste 130 de poliţişti.

Citește și : Sebastian Kurz denunță contractele secrete din UE privind vaccinurile anti-COVID

Ministerul american al Justiţiei solicită prelungirea cu 60 de zile a anchetei, în unele cazuri, pentru a permite coroborarea dovezilor.

“Ancheta şi procesul în cazul Atacului de la Capitoliu vor fi probabil unele din cele mai ample din istoria Americii, atât ca număr de acuzaţi cât şi din punct de vedere al naturii şi volumului dovezilor”, susţin procurorii federali în documente citate vineri de Reuters.

Poliţia federală FBI are în vedere în măsură tot mai mare, în cadrul acestei anchete, suspecţi asociaţi cu grupări extremiste de dreapta, ca Oath Keepers şi Proud Boys.

Citește și : Berlinul critică țările care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Potrivit procurorilor, au fost executate deja peste 900 de mandate de percheziţie în aproape toate cele 50 de state americane şi Districtul Columbia.

Materialele probatorii acumulate până acum cuprind peste 15.000 de ore de supraveghere şi filmare cu camere corporale realizate de diferite agenţii de aplicare a legii, a mai menţionat Departamentul Justiţiei.

Tags: CapitoliuDonald TrumpOath KeepersProud Boys
Categorii: Știrile zilei